Ζωή: Δεν υπάρχει συμφωνία, ο Τσίπρας εκβιάζεται – Επονείδιστο το χρέος, να μην πληρωθεί.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν… εξέπληξε με τις απόψεις της για την Επιτροπή αλήθειας για το χρέος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τον απολογισμό του έργου της Βουλής.
Στην τρίωρη συνέντευξη Τύπου επανέλαβε τους χαρακτηρισμούς
«παράνομο, αθέμιτο, επονείδιστο και απεχθές» για το ελληνικό χρέος κάλεσε την κυβέρνηση να μην το πληρώσει και σημείωσε μάλιστα ότι τα συμπεράσματα της Επιτροπής «είναι ουσιαστικής συζήτησης και όχι ευτελιστικών υπονοούμενων που εκφράζουν κυρίως εκπρόσωποι διαπλοκής της χώρας που αντιλαμβάνονται ότι αυτό το πόρισμα αποκαλύπτει και τη δική τους συνευθύνη για τη θυματοποίηση του ελληνικού λαού».
Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση έκανε λόγο για εκβιασμό εκ μέρους της τρόικας, ενώ άφησε αιχμές για τον τρόπου ψήφισε το ελληνικό κοινοβούλιο «με το μαχαίρι στο λαιμό».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα, οι οποίες σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής ανέρχεται στα 278 έως 340 δισ. ευρώ.
Προανήγγειλε, μάλιστα, νέες κινήσεις το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα:
Θα πραγματοποιηθεί κεντρική συζήτηση στις 30 Σεπτεμβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής για τους μαρτυρικούς τόπους στην Ελλάδα.
Η κατάθεση του προκαταρκτικού πορίσματος μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για να αξιοποιηθεί.
Θα συνεχιστεί η διαδικασία ενημέρωσης των κοινοβουλίων για τις εργασίες αυτής της επιτροπής.
Επιτέθηκε επίσης στον Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή το σκάνδαλο της Siemens:
«Στα αρνητικά του απολογισμού δεν μπορώ να μην αναφέρω τη έλλειψη συνεργασία με την επιτροπή διαφάνειας για την υπόθεση Siemens, του κου Στουρνάρα, ο οποιος δεν έδωσε στοιχεία και αρνήθηκε να προσέλθει, με δεδομένο το ρόλο του ως υπουργού που υπέγραψε τον συμβιβασμό με την εταιρεία και αρνήθηκε να προσέλθει στην επιτροπή Δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.
Οφείλω να αναγγείλω ότι η μη προσέλευση προσώπου και η έλλειψη συνεργασίας δεν αποτελεί αποδεκτή συμπεριφορά και στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν οι διαδικασίες και ο νυν διοικητής να προσέλθει ως οφείλει και να χορηγήσει τα στοιχεία όπως οφείλει», είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή:  ysterografa.gr