ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΚΠΛΗΞΗ Πληθαίνουν οι φωνές υπέρ της δραχμής – Ψαλιδίζονται τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ!

Δημοσκόπηση του think tank Bridging Europe, δημοσιεύει η ιστοσελίδα iskra που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας.


Όπως σημειώνει στον τίτλο του κειμένου «Στο 36% εκτοξεύθηκε το έξω από το ευρώ. Μόνο 41% υπέρ της παραμονής». Τονίζει επίσης ότι το 83% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το πρόγραμμά του.

Αναλυτικά τα ευρήματα όπως παρουσιάζονται:
Στην ερώτηση : «Κάτω από τις παρούσες συνθήκες, προτιμάτε να μείνει ή να φύγει η χώρα από την ευρωζώνη», το 36% απαντάει να φύγει, ένα 41% να μείνει, ενώ ένα 23% επιλέγει το δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Όσον αφορά στην ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύουν οι συμμετέχοντες «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το προεκλογικό του πρόγραμμα», οι απαντήσεις είχαν ως εξής: ένα ποσοστό της τάξης του 83% θεωρεί πως το εγκατέλειψε, ένα 9% πως δεν το εγκατέλειψε, ενώ ένα 8% επέλεξε το δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Στην ερώτηση : «Πιστεύετε ότι η συμφωνία διάσωσης , που τελικά υπεγράφη, μπορεί να βελτιώσει τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες;», στο σύνολο των ψηφοφόρων ένα 73% απαντάει όχι, ένα 8% απαντάει ναί και το 19% δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό του όχι αυξάνεται στο 82%, ενώ μόλις 7% απαντάει ναί και 11% επιλέγει το δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Στην ερώτηση :»Είστε ικανοποιημένοι από την γενική εικόνα της κυβέρνησης ως τώρα;», Όχι απαντάει το 77%, ναί απαντάει 15% και 8% δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Στην ερώτηση : «Νιώθετε ότι η ελληνική κυβέρνηση συνθηκολόγησε στις απαιτήσεις των πιστωτών;». Ναί απαντάει το 76%, όχι απαντάει το 9% , ενώ 15% επιλέγει το δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Τέλος, στην ερώτηση : «Εάν γίνονταν εθνικές εκλογές σήμερα, ποιό κόμμα θα ψηφίζατε;»:
Το 32% επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ, το 18,6% ΝΔ, το 6,4% «Ποτάμι», το 5,9% Χ.Α., το 5,2% ΚΚΕ, το 4,1% ΑΝΕΛ, 3,0% ΠΑΣΟΚ, 4,2% Άλλο κόμμα και 19,4% των ψηφοφόρων εμφανίζεται αναποφάσιστο.