Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανώ κάτω η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με 8 παραιτήσεις και ανακοίνωση ΒΟΜΒΑ: “Φεύγουμε γιατί…ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει πλέον το λαό!”

“Tσουνάμι” παραιτήσεων μελών της… Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας. Η επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για οκτώ παραιτήσεις και έχει ως εξής:

Με τη σημερινή μας δήλωση παραιτούμαστε από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΕ) Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και από τη Γραμματεία της ΝΕ.
Η σημερινή εκταμίευση της πρώτης δόσης του τρίτου μνημονίου για την αποπληρωμή των δανειστών και η προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η χώρα επιστρέφει στην «ομαλότητα», αποτελεί συνέχεια της κατάστασης που ζήσαμε επί πέντε χρόνια μνημονιακών κυβερνήσεων, αποτελεί συνέχεια της κατάστασης που αγωνιστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αλλάξουμε.
Η κυβέρνηση, καταπατώντας την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 25ης Γενάρη, εντολή που ισχυροποιήθηκε με το 62% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, ψήφισε και εφαρμόζει το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο, που θα διαλύσει την ελληνική κοινωνία, σε μια συμφωνία χωρίς τέλος, με συνεχή προαπαιτούμενα, μέτρα και εφαρμοστικούς νόμους.
Η τρόικα έχει ενισχυθεί με ένα ακόμα μέλος, έχοντας γίνει κουαρτέτο, ενώ η χώρα προσδένεται πιο σφιχτά στα αποικιοκρατικά σχέδια των δανειστών. Η συγκεκριμένη συμφωνία οδηγεί στην ουσιαστική χρεωκοπία της χώρας και της κοινωνίας, χωρίς να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο του Grexit, όσο κι αν το Μαξίμου, μαζί με τα συστημικά ΜΜΕ, προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο, διατυπώνοντας το νέο success story για να δικαιολογήσει τις επιλογές του.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τον κόσμο που την εμπιστεύτηκε, πρόδωσε τις προσδοκίες του, τσάκισε την ελπίδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ακυρώθηκε από τις επιλογές της ηγεσίας και δεν αποτελεί πια φορέα έκφρασης του αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στα μνημόνια, τη λιτότητα και τη φτώχεια. Έχει πάψει να σηματοδοτεί την προσπάθεια διεξόδου της χώρας από την ασφυκτική επιτροπεία και έχει μεταλλαχτεί σε ένα μνημονιακό, αρχηγικό κόμμα παλαιάς κοπής. Κυριάρχησε –και σε τοπικό επίπεδο– ένας αντιδημοκρατικός μηχανισμός στελεχών πέριξ του Αλέξη Τσίπρα, που όλο το προηγούμενο διάστημα, χρησιμοποιώντας παρελκυστικές τακτικές και αξιοποιώντας το θατσερικής έμπνευσης ιδεολόγημα «Δεν υπάρχει εναλλακτική», εργαζόταν για την υποβάθμιση του κόμματος σε χειροκροτητή των αδιέξοδων κυβερνητικών επιλογών. Σε αυτή τη διαδικασία, η προγραμματική δουλειά που έχει γίνει, καθώς και οποιαδήποτε συζήτηση για μια διαφορετική πορεία λοιδορήθηκε, συκοφαντήθηκε και αποσιωπήθηκε, παρά και ενάντια στην εκφρασμένη θέληση σημαντικού αριθμού μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Η υποστήριξη των μνημονίων θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ γρήγορα στην ίδια μοίρα με τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα, απαξιωμένα και καταδικασμένα στη συνείδηση της κοινωνίας.
Σε ό,τι μας αφορά, σε όλες τις συνεδριάσεις της ΝΕ και των ΟΜ που συμμετείχαμε, αλλά και σε όποια άλλη διαδικασία υπήρξε στο διάστημα από την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε σε μια πολιτική διεξόδου και στις προϋποθέσεις που αυτή έχει, με τον λαό και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Δυστυχώς, αυτές οι προσπάθειες δεν στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε πρωτοκολλητή προειλημμένων κυβερνητικών αποφάσεων και για αυτή την ανεπάρκεια αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη. Αλλά δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε πλέον αυτό τον κατήφορο, δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τη ραγδαία φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, την καταστροφή των μικροεπαγγελματιών, το ξεκλήρισμα των αγροτών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τη μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία και χώρα δίχως μέλλον για τους νέους ανθρώπους. Δεν στρατευτήκαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό.
Ο αγώνας όμως συνεχίζεται. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τον ελληνικό λαό για τη διέξοδο από τα μνημόνια, για μια Ελλάδα της δουλειάς και της αξιοπρέπειας, αξιοποιώντας τα απαραίτητα συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα πορεία. Είμαστε βέβαιοι πως σε αυτό τον αγώνα θα ξαναβρεθούμε με πολλούς ανιδιοτελείς συντρόφους και συντρόφισσες, που συναντηθήκαμε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Γιακουμής Τάσος, μέλος της ΝΕ Αχαΐας
Γιαννίκου Γιούλα, μέλος της ΝΕ Αχαΐας και της γραμματείας της ΝΕ
Μιχαλόπουλος Παναγιώτης, μέλος της ΝΕ Αχαΐας
Μπανιά Σοφία, μέλος της ΝΕ Αχαΐας και της γραμματείας της ΝΕ
Ξούλος Δημητρης, μέλος της ΝΕ Αχαΐας και της γραμματείας της ΝΕ
Παγουλάτου Κατερίνα, μέλος της ΝΕ Αχαΐας και του Περιφερειακού Συντονιστικού Δυτικής Ελλάδας
Σιμάκη Βάσω, μέλος της ΝΕ Αχαΐας και της γραμματείας της ΝΕ
Σταμούλης Θόδωρος, μέλος της ΝΕ Αχαΐας
tempo24.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Παπαρδέλες με αυγοτάραχο

Υλικά (για 4 άτομα) 250 γρ. παπαρδέλες (το μεγάλο αυτό ζυμαρικό εξισορροπεί την ένταση από το αυγοτάραχο, ενώ δίνει «σώμα» στη συνταγή) 80 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διπλάσιος έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ στους αγρότες με την ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με την κατανάλωση

Διπλάσιος ο λογαριασμός της ΔΕΗ που φτάνει στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με τους παραγωγούς να καλούνται να πληρώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με το ποσό που αναλογεί στην κατανάλωσή τους ακόμα και μετά την έκπτωση ενέργειας 30%.   

Καρέ χοιρινής μπριζόλας

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)  1 καρέ χοιρινής μπριζόλας (περίπου 4 κιλά ενωμένα) Αλάτι, πιπέρι Για την επικάλυψη 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη

Οι Βίκινγκς ανακάλυψαν την Αμερική περίπου 4,5 αιώνες πριν από τον Κολόμβο

Οι Σκανδιναβοί Βίκινγκς είχαν διασχίσει τον Ατλαντικό και είχαν «κατακτήσει» την Αμερική τουλάχιστον από το 1021 μ.Χ., δηλαδή ακριβώς πριν 1.000 χρόνια και περίπου 4,5 αιώνες νωρίτερα από ό,τι την ανακάλυψε ο Κολόμβος.