Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανώ κάτω η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με 8 παραιτήσεις και ανακοίνωση ΒΟΜΒΑ: “Φεύγουμε γιατί…ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει πλέον το λαό!”

“Tσουνάμι” παραιτήσεων μελών της… Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας. Η επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για οκτώ παραιτήσεις και έχει ως εξής:

Με τη σημερινή μας δήλωση παραιτούμαστε από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΕ) Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και από τη Γραμματεία της ΝΕ.
Η σημερινή εκταμίευση της πρώτης δόσης του τρίτου μνημονίου για την αποπληρωμή των δανειστών και η προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η χώρα επιστρέφει στην «ομαλότητα», αποτελεί συνέχεια της κατάστασης που ζήσαμε επί πέντε χρόνια μνημονιακών κυβερνήσεων, αποτελεί συνέχεια της κατάστασης που αγωνιστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αλλάξουμε.
Η κυβέρνηση, καταπατώντας την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 25ης Γενάρη, εντολή που ισχυροποιήθηκε με το 62% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, ψήφισε και εφαρμόζει το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο, που θα διαλύσει την ελληνική κοινωνία, σε μια συμφωνία χωρίς τέλος, με συνεχή προαπαιτούμενα, μέτρα και εφαρμοστικούς νόμους.
Η τρόικα έχει ενισχυθεί με ένα ακόμα μέλος, έχοντας γίνει κουαρτέτο, ενώ η χώρα προσδένεται πιο σφιχτά στα αποικιοκρατικά σχέδια των δανειστών. Η συγκεκριμένη συμφωνία οδηγεί στην ουσιαστική χρεωκοπία της χώρας και της κοινωνίας, χωρίς να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο του Grexit, όσο κι αν το Μαξίμου, μαζί με τα συστημικά ΜΜΕ, προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο, διατυπώνοντας το νέο success story για να δικαιολογήσει τις επιλογές του.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τον κόσμο που την εμπιστεύτηκε, πρόδωσε τις προσδοκίες του, τσάκισε την ελπίδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ακυρώθηκε από τις επιλογές της ηγεσίας και δεν αποτελεί πια φορέα έκφρασης του αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στα μνημόνια, τη λιτότητα και τη φτώχεια. Έχει πάψει να σηματοδοτεί την προσπάθεια διεξόδου της χώρας από την ασφυκτική επιτροπεία και έχει μεταλλαχτεί σε ένα μνημονιακό, αρχηγικό κόμμα παλαιάς κοπής. Κυριάρχησε –και σε τοπικό επίπεδο– ένας αντιδημοκρατικός μηχανισμός στελεχών πέριξ του Αλέξη Τσίπρα, που όλο το προηγούμενο διάστημα, χρησιμοποιώντας παρελκυστικές τακτικές και αξιοποιώντας το θατσερικής έμπνευσης ιδεολόγημα «Δεν υπάρχει εναλλακτική», εργαζόταν για την υποβάθμιση του κόμματος σε χειροκροτητή των αδιέξοδων κυβερνητικών επιλογών. Σε αυτή τη διαδικασία, η προγραμματική δουλειά που έχει γίνει, καθώς και οποιαδήποτε συζήτηση για μια διαφορετική πορεία λοιδορήθηκε, συκοφαντήθηκε και αποσιωπήθηκε, παρά και ενάντια στην εκφρασμένη θέληση σημαντικού αριθμού μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Η υποστήριξη των μνημονίων θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ γρήγορα στην ίδια μοίρα με τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα, απαξιωμένα και καταδικασμένα στη συνείδηση της κοινωνίας.
Σε ό,τι μας αφορά, σε όλες τις συνεδριάσεις της ΝΕ και των ΟΜ που συμμετείχαμε, αλλά και σε όποια άλλη διαδικασία υπήρξε στο διάστημα από την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε σε μια πολιτική διεξόδου και στις προϋποθέσεις που αυτή έχει, με τον λαό και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Δυστυχώς, αυτές οι προσπάθειες δεν στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε πρωτοκολλητή προειλημμένων κυβερνητικών αποφάσεων και για αυτή την ανεπάρκεια αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη. Αλλά δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε πλέον αυτό τον κατήφορο, δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τη ραγδαία φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, την καταστροφή των μικροεπαγγελματιών, το ξεκλήρισμα των αγροτών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τη μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία και χώρα δίχως μέλλον για τους νέους ανθρώπους. Δεν στρατευτήκαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό.
Ο αγώνας όμως συνεχίζεται. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τον ελληνικό λαό για τη διέξοδο από τα μνημόνια, για μια Ελλάδα της δουλειάς και της αξιοπρέπειας, αξιοποιώντας τα απαραίτητα συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα πορεία. Είμαστε βέβαιοι πως σε αυτό τον αγώνα θα ξαναβρεθούμε με πολλούς ανιδιοτελείς συντρόφους και συντρόφισσες, που συναντηθήκαμε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Γιακουμής Τάσος, μέλος της ΝΕ Αχαΐας
Γιαννίκου Γιούλα, μέλος της ΝΕ Αχαΐας και της γραμματείας της ΝΕ
Μιχαλόπουλος Παναγιώτης, μέλος της ΝΕ Αχαΐας
Μπανιά Σοφία, μέλος της ΝΕ Αχαΐας και της γραμματείας της ΝΕ
Ξούλος Δημητρης, μέλος της ΝΕ Αχαΐας και της γραμματείας της ΝΕ
Παγουλάτου Κατερίνα, μέλος της ΝΕ Αχαΐας και του Περιφερειακού Συντονιστικού Δυτικής Ελλάδας
Σιμάκη Βάσω, μέλος της ΝΕ Αχαΐας και της γραμματείας της ΝΕ
Σταμούλης Θόδωρος, μέλος της ΝΕ Αχαΐας
tempo24.gr

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Παιδική παχυσαρκία και bullying: Δύο συγκοινωνούντα δοχεία με τραγικές συνέπειες

«Το παιδί μου είχε πάντα την τάση να έχει κιλά. Οποιος δεν γνωρίζει την εξάρτηση από το φαγητό, δεν μπορεί να καταλάβει, η ζάχαρη και το αλάτι είναι ναρκωτικά. Ετσι πάχυνε. Είχαμε δυσκολίες να βρούμε ρούχα, να φορέσει ένα φόρεμα που ήθελε, να ακολουθήσει τις παρέες, ακόμη και λόγω ταχύτητας στο βάδισμα, να κάνει γυμναστική. Ολα αυτά οδήγησαν το παιδί να κλειστεί μέσα γιατί έτσι αισθανόταν ψυχολογικά καλύτερα.

Τι να κάνετε εάν ο σκύλος σας φοβάται το νερό...

Έχετε σίγουρα δει σκυλάκια-δεινούς κολυμβητές να κλέβουν την παράσταση ,όχι μόνο σε ταινίες αλλά και δίπλα σας σε κάποια παραλία! Ωστόσο υπάρχουν και τα σκυλάκια που φοβούνται το νερό. Πώς όμως θα μπορέσετε να μάθετε και στο δικό σας να κολυμπά χωρίς φόβο και πρωτίστως με ασφάλεια;

Και νέες αυξήσεις 3% έως 15,6% στους λογαριασμούς ρεύματος

Ανεβαίνουν οι χρεώσεις μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του ΑΔΜΗΕ για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις χαμηλής και μέσης τάσης. Μειώσεις 2% στη βαριά βιομηχανία. Η απόφαση της ΡΑΕ.  Συνεχίζεται το σπιράλ… των αυξήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος. Μετά τους προμηθευτές που ενεργοποίησαν τις ρήτρες χονδρεμπορικής τιμής εξαιτίας της έκρηξης του κόστους ενέργειας, τη σκυτάλη παίρνουν και οι διαχειριστές δικτύων.

Πρόσκληση Βενιάμη στους νέους να έρθουν στη θάλασσα – Βολές κατά ΕΕ και Cosco

Πρόσκληση στους νέους να ανακαλύψουν «μια θάλασσα ευκαιρίες» επιλέγοντας ως επαγγελματική διέξοδος το ναυτικό επάγγελμα, απευθύνει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών όπως τόνισε ο Πρόεδρός της κ. Θεόδωρος Βενιάμης μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Συμβούλιο Διεθνών Υποθέσεων με θέμα: «Η Διάσταση της Ναυτιλίας».

Εύκολο τιραμισού...

Υλικά 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 1 φλ. τσαγιού τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 1 κ. σ. ποτό μπράντι (προαιρετικά) 2 φλ. τσαγιού καφέ εσπρέσο ή κάποιον άλλο δυνατό καφέ, παρασκευασμένο και σε θερμοκρασία δωματίου

Στο «φως» αρχαία πόλη 4.000 ετών στην ιρακινή έρημο...

Δέκα ομάδες από διεθνή Πανεπιστήμια εργάζονται στο νότιο Ιράκ και θα συνεχίσουν από τον Οκτώβριο τις ανασκαφές τους πάνω στη νέα ανακάλυψη που βρίσκεται στο Dhi Qar, όπου φιλοξενούνται πολλοί αρχαιολογικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένων ναών ζιγκουράτ, αρχαίων τάφων και της λεγόμενης Οικίας του Αβραάμ. Ο αρχαίος αστικός οικισμός που πιστεύεται ότι χρονολογείται από τα

ΠΑΟΚ: Κλειστή ως ένδειξη διαμαρτυρίας η 4 - Δεν διανοούμαστε το διαχωρισμό συνοπαδών μας.

Η ανακοίνωση του συνδέσμου για τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη στα γήπεδα Οι ΣΦ ΠΑΟΚ κλείνουν την ιστορική ΘΥΡΑ 4 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτκή που ακολουθείται για εμβολιασμένους και μη στα γήπεδα , δηλώνοντας ότι «δεν διανοούμαστε το διαχωρισμό των συνοπαδών μας επ ί καμίας απολύτως βάσης , είτε αυτή είναι ιατρική , είτε κοινωνική ,