Ανώ κάτω η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με 8 παραιτήσεις και ανακοίνωση ΒΟΜΒΑ: “Φεύγουμε γιατί…ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει πλέον το λαό!”

“Tσουνάμι” παραιτήσεων μελών της… Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας. Η επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για οκτώ παραιτήσεις και έχει ως εξής:

Με τη σημερινή μας δήλωση παραιτούμαστε από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΕ) Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και από τη Γραμματεία της ΝΕ.
Η σημερινή εκταμίευση της πρώτης δόσης του τρίτου μνημονίου για την αποπληρωμή των δανειστών και η προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η χώρα επιστρέφει στην «ομαλότητα», αποτελεί συνέχεια της κατάστασης που ζήσαμε επί πέντε χρόνια μνημονιακών κυβερνήσεων, αποτελεί συνέχεια της κατάστασης που αγωνιστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αλλάξουμε.
Η κυβέρνηση, καταπατώντας την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 25ης Γενάρη, εντολή που ισχυροποιήθηκε με το 62% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, ψήφισε και εφαρμόζει το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο, που θα διαλύσει την ελληνική κοινωνία, σε μια συμφωνία χωρίς τέλος, με συνεχή προαπαιτούμενα, μέτρα και εφαρμοστικούς νόμους.
Η τρόικα έχει ενισχυθεί με ένα ακόμα μέλος, έχοντας γίνει κουαρτέτο, ενώ η χώρα προσδένεται πιο σφιχτά στα αποικιοκρατικά σχέδια των δανειστών. Η συγκεκριμένη συμφωνία οδηγεί στην ουσιαστική χρεωκοπία της χώρας και της κοινωνίας, χωρίς να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο του Grexit, όσο κι αν το Μαξίμου, μαζί με τα συστημικά ΜΜΕ, προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο, διατυπώνοντας το νέο success story για να δικαιολογήσει τις επιλογές του.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τον κόσμο που την εμπιστεύτηκε, πρόδωσε τις προσδοκίες του, τσάκισε την ελπίδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ακυρώθηκε από τις επιλογές της ηγεσίας και δεν αποτελεί πια φορέα έκφρασης του αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στα μνημόνια, τη λιτότητα και τη φτώχεια. Έχει πάψει να σηματοδοτεί την προσπάθεια διεξόδου της χώρας από την ασφυκτική επιτροπεία και έχει μεταλλαχτεί σε ένα μνημονιακό, αρχηγικό κόμμα παλαιάς κοπής. Κυριάρχησε –και σε τοπικό επίπεδο– ένας αντιδημοκρατικός μηχανισμός στελεχών πέριξ του Αλέξη Τσίπρα, που όλο το προηγούμενο διάστημα, χρησιμοποιώντας παρελκυστικές τακτικές και αξιοποιώντας το θατσερικής έμπνευσης ιδεολόγημα «Δεν υπάρχει εναλλακτική», εργαζόταν για την υποβάθμιση του κόμματος σε χειροκροτητή των αδιέξοδων κυβερνητικών επιλογών. Σε αυτή τη διαδικασία, η προγραμματική δουλειά που έχει γίνει, καθώς και οποιαδήποτε συζήτηση για μια διαφορετική πορεία λοιδορήθηκε, συκοφαντήθηκε και αποσιωπήθηκε, παρά και ενάντια στην εκφρασμένη θέληση σημαντικού αριθμού μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Η υποστήριξη των μνημονίων θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ γρήγορα στην ίδια μοίρα με τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα, απαξιωμένα και καταδικασμένα στη συνείδηση της κοινωνίας.
Σε ό,τι μας αφορά, σε όλες τις συνεδριάσεις της ΝΕ και των ΟΜ που συμμετείχαμε, αλλά και σε όποια άλλη διαδικασία υπήρξε στο διάστημα από την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε σε μια πολιτική διεξόδου και στις προϋποθέσεις που αυτή έχει, με τον λαό και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Δυστυχώς, αυτές οι προσπάθειες δεν στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε πρωτοκολλητή προειλημμένων κυβερνητικών αποφάσεων και για αυτή την ανεπάρκεια αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη. Αλλά δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε πλέον αυτό τον κατήφορο, δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τη ραγδαία φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, την καταστροφή των μικροεπαγγελματιών, το ξεκλήρισμα των αγροτών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τη μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία και χώρα δίχως μέλλον για τους νέους ανθρώπους. Δεν στρατευτήκαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό.
Ο αγώνας όμως συνεχίζεται. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τον ελληνικό λαό για τη διέξοδο από τα μνημόνια, για μια Ελλάδα της δουλειάς και της αξιοπρέπειας, αξιοποιώντας τα απαραίτητα συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα πορεία. Είμαστε βέβαιοι πως σε αυτό τον αγώνα θα ξαναβρεθούμε με πολλούς ανιδιοτελείς συντρόφους και συντρόφισσες, που συναντηθήκαμε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Γιακουμής Τάσος, μέλος της ΝΕ Αχαΐας
Γιαννίκου Γιούλα, μέλος της ΝΕ Αχαΐας και της γραμματείας της ΝΕ
Μιχαλόπουλος Παναγιώτης, μέλος της ΝΕ Αχαΐας
Μπανιά Σοφία, μέλος της ΝΕ Αχαΐας και της γραμματείας της ΝΕ
Ξούλος Δημητρης, μέλος της ΝΕ Αχαΐας και της γραμματείας της ΝΕ
Παγουλάτου Κατερίνα, μέλος της ΝΕ Αχαΐας και του Περιφερειακού Συντονιστικού Δυτικής Ελλάδας
Σιμάκη Βάσω, μέλος της ΝΕ Αχαΐας και της γραμματείας της ΝΕ
Σταμούλης Θόδωρος, μέλος της ΝΕ Αχαΐας
tempo24.gr