Γιάνης Βαρουφάκης «Εάν ήμουν Γερμανός, ίσως ψήφιζα τη Μέρκελ»

Εντυπωσιασμένος από τους χειρισμούς της Γερμανίδας καγκελαρίου στο προσφυγικό και
απογοητευμένος από τους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, εμφανίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο περιοδικό Stern. «Εάν ήμουν Γερμανός ίσως να την ψήφιζα» είπε, μιλώντας με καλά λόγια και για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.
«Ο Βόλφγκανγκ δεν θέλησε ποτέ ούτε καν να μου σφίξει το χέρι», είπε συμπληρώνοντας ότι σεβόταν τον αντίπαλο του «μέχρι το τέλος»: «'Ημασταν σαν δυο μποξέρ που ανταλλάσσαμε χτυπήματα για ένα διάστημα και μετά νιώθαμε πιο κοντά μεταξύ μας από οποιονδήποτε άλλον». 
Δεν είχε όμως τόσο καλά λόγια να πει για τον «συνέταιρο» της Μέρκελ στην κυβέρνηση, Σοσιαλδημοκράτη αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τον οποίο χαρακτήρισε ως «τον χειρότερο πολιτικό που συνάντησε ποτέ». 
Οσον αφορά στον Αλέξη Τσίπρα, δεν τον έχει δει, είπε, από τον περασμένο Αύγουστο: «Νομίζω ότι δεν μπορούσε να με κοιτάξει στα μάτια».
Ο Ελληνας πρωθυπουργός υποχώρησε πολύ γρήγορα, υποστήριξε ο Βαρουφάκης: «Και αυτό έκανε τους δανειστές να νομίζουν ότι μπορούσαν να μας καταστρέψουν». Θα τον αγκάλιαζε τώρα εάν τον συναντούσε, είπε, αλλά δεν τον ψήφισε στις εκλογές.
Δεν του λείπει η εποχή που ήταν υπουργός, τόνισε, και μίλησε και για τις επιθέσεις που δέχθηκε εκείνο το διάστημα από την Τρόικα: «Χωρίς αμφιβολία ήμουν θύμα. Ηταν μια εκστρατεία σπίλωσης», τόνισε φέρνοντας ως παράδειγμα το πως οι πιστωτές απείλησαν ότι εάν η Ελλάδα δημοσιοποιήσει τις προτάσεις της, αυτοί θα τις αποδομήσουν δημόσια.
Και μετά όταν ο Βαρουφάκης πήγε στις Βρυξέλλες για το Eurogroup, τον κατηγόρησαν ότι ήταν απροετοίμαστος χωρίς να έχει προτάσεις να καταθέσει.
«Είναι απίστευτο», είπε. «Ολοι δημοσίευσαν αυτές τις πληροφορίες και τις αντέγραψαν ο ένας από τον άλλον».   http://www.efsyn.gr/