ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε χαιρετισμό του το βράδυ...

του Σαββάτου σε συνεστίαση στην Θήβα, είπε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ "ολοκληρώνει νόμο το νόμο και μέτρο το μέτρο την βρώμικη δουλειά που δεν ολοκλήρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ", προσθέτοντας ότι "μόνο που εδώ οι εκβιασμοί για τις δόσεις πάνε πακέτο με την διαφημιστική εξαπάτηση και το ψέμα".

"Η εξαπάτηση δεν αφορά μόνο στο τι υλοποιεί η κυβέρνηση με το δικό της μνημόνιο, αλλά και στο τι συνεχίζει να εφαρμόζει, αφού και τα προηγούμενα μνημόνια ζουν και βασιλεύουν και εφαρμόζονται κατά γράμμα" ανέφερε.

Είπε ότι κανένα "παράλληλο πρόγραμμα" δεν μπορεί να ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται βαριά και έθεσε το ερώτημα "αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να ανακουφίσει τη λαϊκή οικογένεια από τα δυσβάσταχτα μέτρα, γιατί δεν έκανε δεκτές τις τροπολογίες που κατέθεσε ήδη από το Μάρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, όπως η διαγραφή των οφειλών των οικογενειών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας προς τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας και αύξηση της μηνιαίας δωρεάν παροχής ρεύματος, η παροχή δωρεάν και πλήρους ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, το καθημερινό δωρεάν γεύμα στο σχολείο, η πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων, η απαλλαγή των σχολικών επιτροπών, των ΑΕΙ και ΤΕΙ από τα χρέη".

Υπενθύμισε τι έταζε ένα χρόνο πριν προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή στους συνταξιούχους της 13ης σύνταξης, τα Χριστούγεννα του ‘15, προσθέτοντας ότι οι συνταξιούχοι, όχι μόνο δεν πήραν πίσω την 13η σύνταξη, αλλά είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται μέσω των αυξήσεων στις εισφορές υγείας, ενώ έπεται συνέχεια "γιατί η μεγάλη σφαγή στο ασφαλιστικό, η σφαγή σε συντάξεις αλλά και σε παροχές για όλους τους συνταξιούχους, παλιούς και νέους εργαζόμενους, είναι ήδη έτοιμη".

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ολοκληρώνει τη σφαγή του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου, γι' αυτό και χαίρει της εμπιστοσύνης του συστήματος κι όλα αυτά που αναμασούν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι το σύστημα τους πολεμά είναι μέρος της εξαπάτησης του λαού" είπε ο κ. Κουτσούμπας.
Κατέστησε σαφές ότι "όταν λέμε σύστημα, δεν εννοούμε 2- 3 λαμόγια μεμονωμένα, εννοούμε αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα, που έχει όνομα είναι ο καπιταλισμός, τον οποίο στη χώρα μας έχει αναλάβει στη φάση αυτή, να διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ."

Εγκάλεσε τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα για "θράσος" όταν λέει πως «το σύστημα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας δεν νιώθει άνετα με την διακυβέρνηση μας. Γι' αυτό βρισκόμαστε και θα βρεθούμε και το επόμενο διάστημα σε διασταυρούμενα πυρά» με τον κ. Κουτσούμπα να προσθέτει ότι "το πόσο άνετα νιώθει το σύστημα με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ας μην το πούμε εμείς, το λένε αρκετοί από αυτούς που ποτέ δεν έκρυψαν ότι στηρίζουν το σύστημα και την κυρίαρχη πολιτική."

"Από μέσα ενημέρωσης και αστούς πολιτικούς μέχρι το ΣΕΒ, ο ένας μετά τον άλλο στηρίζουν την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό. Αναγνωρίζουν μάλιστα στον Τσίπρα ότι διαθέτει «μεγάλη μαεστρία και αξιοποιεί πολύ καλά τα καπιταλιστικά εργαλεία». Και το κορυφαίο που λένε; «Η κυβέρνηση παραδίδει μαθήματα εφαρμοσμένου καπιταλισμού»! Δηλαδή η κυβέρνηση διαχειρίζεται μια χαρά το σύστημα και αυτό την πολεμά!!! Που τα πουλάνε αυτά;" τόνισε με έμφαση ο κ. Κουτσούμπας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την βαθιά πεποίθησή του ότι υπάρχει λύση προς όφελος του εργαζόμενου λαού με την "συγκρότηση και ισχυροποίησή της λαϊκής συμμαχίας η οποία μπορεί να βοηθήσει στο να αλλάζει ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης, να δυναμώνουν η οργάνωση, η μαχητικότητα, το αγωνιστικό πνεύμα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, κόντρα στο ραγιαδισμό και τη μοιρολατρία, στην υποταγή του λαού στους παλιούς και νέους διαχειριστές της βαρβαρότητας του καπιταλισμού, στην πάλη για μια κοινωνία χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο".

"Στη βάση αυτή και στην κατεύθυνση αυτή και μόνο μπορεί, στις σημερινές συνθήκες, να υπάρχουν και μικρές ή μεγαλύτερες κατακτήσεις για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, του λαού μας, της νεολαίας" κατέληξε στον χαιρετισμό του. http://fimotro.blogspot.gr