Πιτσιόρλας: «Παράδοξα τα αριστερά βήματα αποκρατικοποιήσεων»

«Τις μεγάλες κρατικοποιήσεις δεν τις έκανε η Αριστερά, αντιθέτως συμβαίνει το παράδοξο να κάνει τα μεγάλα βήματα
αποκρατικοποίησης...». Σ’ αυτήν την ωμή παραδοχή προέβη ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, για τα αεροδρόμια δήλωσε ότι «η ανάθεση των περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport είναι ένα πολιτικό μήνυμα με ανυπολόγιστη αξία, την ώρα που η Ελλάδα πιέζεται αν θα καταφέρουμε να μείνουμε εντός του ευρώ», σημειώνοντας μάλιστα ότι η δεύτερη προσφορά για τα αεροδρόμια απείχε μισό δισ.
Για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» είπε ότι στόχος είναι να γίνουν μεγάλες επενδύσεις για να δεχτεί περισσότερους επιβάτες και απαντώντας στις αιτιάσεις των συνδικαλιστών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που προσέφυγαν μάλιστα στο ΣτΕ κατά της παραχώρησης, δήλωσε βέβαιος ότι «δεν θα υπάρξουν δικαστικές αποφάσεις που θα θίγουν τη σύμβαση, διότι όλα έχουν γίνει νομότυπα».
Οι βασικές συμβάσεις, όπως αυτές με τα καταστήματα αφορολόγητων, δεν θα θιγούν, αντιθέτως θα ανανεωθούν, ενώ οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ δεν θα πειραχτούν.
Αντιθέτως, σημείωσε ότι ώς το 2020 θα προκύψουν 1.700 νέες θέσεις εργασίας και θα προστεθούν πάνω από 35 χιλιάδες τ.μ. στο αεροδρόμιο.
Εκεί που δεν μπόρεσε να δώσει μια καθαρή απάντηση ωστόσο, είναι η κατασκευή του διαδρόμου προσαπογειώσεων 10-28, ο οποίος προς το παρόν έχει «παγώσει» καθώς χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Για την παραχώρηση της Εγνατίας οδού σε ιδιώτες είπε ότι δεν είναι στο πρόγραμμα των άμεσων αποκρατικοποιήσεων, αλλά σε δεύτερη φάση θα προχωρήσει η παραχώρηση των υποδομών, όχι του δρόμου.
«Τη Δευτέρα περιμένουμε προσφορές για τον ΟΛΠ», είπε διευκρινίζοντας ότι λόγω εορτών η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις αρχές του 2016.
«Το ίδιο αντιμετωπίζουμε και το λιμάνι Θεσσαλονίκης, που προσδιορίζεται για τον Απρίλιο του 2016», είπε.
Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη ο κ. Πιτσιόρλας είχε συναντήσεις με τον μητροπολίτη Ανθιμο και τον πρόεδρο της ισραηλιτικής κοινότητας και, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν για κάποια ακίνητα στην Παραλία, την αγορά Μοδιάνο κ.λπ. http://www.efsyn.gr