ΠΦΠΟ: Μένουμε μαζί με τα ζώα μας και δεν τα εγκαταλείπουμε

Τι ισχύει για τα ζώα και τον κορονοϊό διευκρινίζει συνοπτικά η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) που κινητοποιείται για να μην πέσουν τα δεσποζόμενα αδέσποτα θύματα της κρίσης που προκαλεί η πανδημία.
Όπως αναφέρει:
  • Τα ζώα δεν μολύνουν και δεν μολύνονται από τον κορωνοιό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Κάτι που επιβεβαιώνει και ο Σπυρίδων Κρήτας, καθ’ ύλην αρμόδιος καθηγητής στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
  • Επιτρέπεται ο περίπατος με τα κατοικίδιά μας, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, τηρώντας τα μέτρα καθαριότητας που ίσχυαν πάντα.
  • Παραμένουν ανοιχτά τα pet-shops.
  • Επιτρέπεται το τάισμα των αδέσποτων λαμβάνοντας επίσης μέτρα καθαριότητας , όπως ίσχυε πάντα.
Η ΠΦΠΟ έχει στείλει δυο επιστολές στα αρμόδια υπουργεία ζητώντας να συσταθεί στους δήμους της χώρας η χορήγηση αυξημένης τροφής ώστε να σιτίζονται τα αδέσποτα που ταΐζονταν από υπαλλήλους και ιδιοκτήτες καταστημάτων που τώρα έχουν κλείσει. Και, επίσης, η διευκόλυνση σίτισης των αδέσποτων που ζούσαν μέσα σε χώρους κλειστούς που τώρα επίσης έχουν κλείσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα θα γίνει δεκτό και αναμένεται η σχετική απόφαση.
Επιπλέον, η ΠΦΠΟ ζητά να επιτρέπεται η ελεγχόμενη σίτιση των αδέσποτων σε περίπτωση που αποφασιστεί υποχρεωτικός κατ οίκον περιορισμός των πολιτών, ώστε να μην πεθάνουν από ασιτία και αναφέρεται στις κατευθύνσεις που έδωσε για το θέμα η Ισπανική κυβέρνηση. Και απευθύνει έκκληση σε όλους τους κατόχους οικόσιτων ζώων να μην τα εγκαταλείπουν και να κλείνουν τα αυτιά τους σε κίτρινα και ανεύθυνα δημοσιεύματα διαφόρων μέσων ενημέρωσης.
«Μένουμε μαζί με τα ζώα μας και δεν τα εγκαταλείπουμε. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από αυτά. Φροντίζουμε τα αδέσποτα, όπως πάντα», τονίζει η ΠΦΠΟ.          www.efsyn.gr