"Εργοδότες πιέζουν εργαζομένους με αφορμή των κορονοϊό"...

Βολές κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση εξαπολύει το ΠΑΜΕ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία του νέου κορονοϊού
(Covid-19) στη χώρα μας.

Το...
ΠΑΜΕ κατηγορεί τον υπουργό για την άρνησή του να δεχτεί συνάντηση με συνδικαλιστικές οργανώσεις, γεγονός που —όπως τονίζει— αποτελεί «ανοιχτή πρόσκληση στην εργοδοσία κάθε κλάδου να μην αφήσει τίποτα όρθιο από τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα που έχουν απομείνει».

Στη σχετική ανακοίνωση, το ΠΑΜΕ αναφέρεται σε καταγγελίες εργαζομένων που μιλούν για πιέσεις εργοδοτών οι οποίοι καλούν το προσωπικό «να εργαστεί από το σπίτι ή να κάνει χρήση της κανονικής άδειας ή άδειας άνευ αποδοχών». 


Το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει πως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, δεν υπάρχει κανένα ίχνος προστασίας των εργαζομένων και ζητά από τον Υπουργείο Εργασίας να λάβει «τώρα άμεσα μέτρα».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Για την άρνηση του Υπουργού Εργασίας για μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον κορονοϊό

Η άρνηση του Υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση να δεχτεί συνάντηση με εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτές τις μέρες εργατικές οικογένειες και εργαζόμενοι λόγω του νέου κορονοϊού, αποτελεί ανοιχτή πρόσκληση στην εργοδοσία κάθε κλάδου να μην αφήσει τίποτα όρθιο από τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα που έχουν απομείνει.

Οι δεκάδες καταγγελίες που καταφτάνουν από εργαζόμενους σε κλάδους και εργασιακούς χώρους, για εξόφθαλμη υποτίμηση μέτρων προστασίας, για εργοδοτικές πιέσεις που σε αρκετές επιχειρήσεις καλούν το προσωπικό να εργαστεί από το σπίτι ή να κάνει χρήση της κανονικής άδειας ή άδειας άνευ αποδοχών, οι προσπάθειες για επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, αποτελούν νέο στοιχείο επίθεσης που δε μπορεί να μείνει αναπάντητο ή να αφεθεί.

Μέσα στις ευπαθείς ομάδες που βρίσκονται στον πρώτο βαθμό κινδύνου εμπεριέχονται εργαζόμενοι που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν υπάρχει κανένα ίχνος προστασίας όσον αφορά το χώρο δουλειάς τους.

Επιπλέον οι ηλικιωμένοι, οι παππούδες και οι γιαγιάδες που επιφορτίζονται με ευθύνες και βοηθούν τους εργαζόμενους γονείς με το “κράτημα” των εγγονών τους μετά το σχολείο, σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να προστατευτούν. Άλλωστε οι επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας, σε αυτές τις ομάδες κεντράρουν όσον αφορά την πρόληψη και προστασία.

Αν δεν παρθούν πρακτικά μέτρα που θα διευκολύνουν τους εργαζόμενους, οι οδηγίες που αναφέρονται σε προληπτικό κλείσιμο σχολείων ή η είσοδος σε “καραντίνα” ολόκληρων περιοχών, θα αποτελούν κούφια λόγια και ευχολόγια.

Προς το παρόν μετράμε εργοδοτικές πιέσεις εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζόμενων!

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ μπροστά σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση απαιτεί το Υπουργείο Εργασίας να πάρει τώρα άμεσα μέτρα. Να σταματήσουν άμεσα οι εργοδοτικές πιέσεις στις άδειες, στις εργασιακές σχέσεις, να δυναμώσουν τα μέτρα προστασίας. Με απόφαση του οι εργαζόμενοι που έχουν παιδιά σε σχολεία που κλείνουν προληπτικά, να έχουν δικαίωμα άδειας επιπλέον της κανονικής, με αποδοχές, για όσες μέρες απαιτούνται.    nonews-news.blogspot.com

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Οι οργανωμένοι του Πανσερραϊκού επαίνεσαν τον παίκτη της Καβάλας που έδινε για πτυχίο

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων