Σήμερα κρίνεται η Κυριακή...κάποιων που δουλεύουν σκληρά

Και επειδή φτάσαμε στην Κυριακή, μην ξεχνάμε: οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ είναι άνθρωποι σαν και εμάς• που έχουν παιδιά, γονείς, παππούδες και, φυσικά, ανησυχίες για την υγεία τους, αλλά...

υποχρεώνονται από την κατάσταση να δουλεύουν πολλές περισσότερες ώρες από το κανονικό, με πίεση, συχνά απέναντι σε ένα απαιτητικό (ακόμα και υστερικό) κοινό. Το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί στο ωράριο λειτουργίας που ίσχυε προ κορωνοϊού, χωρίς να χρειαστεί να προστεθεί μια ώρα το πρωί, μια το βράδυ και, ακόμα, μια ολόκληρη μέρα –η Κυριακή– για επιπλέον χρονικά εξυπηρέτηση!

Υπάλληλος συνοικιακού, αλλά «επώνυμου» σούπερ μάρκετ. μας είπε ότι από τις 7 το πρωί της περασμένης Πέμπτης έως τις 8 μπήκε στο κατάστημα μόνο ένα άτομο και αυτό αγόρασε ένα μπουκάλι νερό!

Λοιπόν, σήμερα Κυριακή ας είμαστε φειδωλοί (έως απόλυτα αρνητικοί) στις επισκέψεις μας στα σούπερ μάρκετ. Να δείξουμε ότι μας φτάνουν οι επτά ημέρες και οι 13 ώρες την ημέρα για τον εφοδιασμό. Και να ακυρώσουμε την πιθανότητα να εκλάβουν κάποιοι το κυριακάτικο άνοιγμα των σούπερ μάρκετ ως μια καλή δοκιμή για να εφαρμοστεί το μέτρο και σε εποχή μη έκτακτης ανάγκης.

Σήμερα είναι η μέρα που θα βοηθήσουμε αυτούς που μας βοηθούν. Ο υπουργός Ανάπτυξης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, το είπε καθαρά: «Το πρωί της Δευτέρας θα αξιολογήσουμε τα στοιχεία της κίνησης στα σούπερ μάρκετ και αναλόγως θα αποφασίσουμε αν θα ανοίξουν και τις επόμενες Κυριακές». 

Γι’ αυτό, αν μπορούμε κάτι να το αγοράσουμε τη Δευτέρα, για ποιον λόγο να τρέχουμε την Κυριακή; Και αν είναι απόλυτη ανάγκη, ας τη βγάλουμε με το μίνι μάρκετ που ανοίγει πάντα Κυριακές -από τη φύση του- και έτσι επιβιώνει...

 harddog-sport.blogspot.com

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

ζώδια Ερμής στην Παρθένο από 4 Αυγούστου

Με αξίωση για 1,80 στο πρόβειο οι διαβουλεύσεις κτηνοτρόφων

Πεθαίνοντας μόνοι στην Κυψέλη. Οχι, δεν αντέχεται αυτή η τραγωδία...

Σπιτικό προφιτερόλ

ζώδια Πανσέληνος στον Υδροχόο στις 12 Αυγούστου

ΔΝΤ σε ΕΕ: Μετακυλίστε το κόστος στους πολίτες για να κάνουν οι ίδιοι εξοικονόμηση ενέργειας

Η ζήτηση ωθεί ψηλότερα και μέχρι τα 60 λεπτά την τιμή παραγωγού πατάτας

Έφτιαξαν πάρκινγκ για αποσκευές στα Χανιά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων