Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 αβγά
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα λευκά σε φέτες
Εκτέλεση
Βήμα 1Λαδώστε ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Βήμα 2Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη και προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε τα αβγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίξτε στο μπολ το μπέικιν πάουντερ και το γάλα και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λεμονιού και τη μαγειρική σόδα, και ανακατέψτε και πάλι. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα.Βήμα 3Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Αφαιρέστε και γαρνίρετε με τους ξηρούς καρπούς πάνω από το κέικ και επιστρέψτε τη φόρμα στο φούρνο συνεχίζοντας το ψήσιμο για 20 έως 30 επιπλέον λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ. Μπορείτε να πασπαλίσετε, προαιρετικά, με ζάχαρη άχνη.Βήμα 4Μην ξεχάσετε το φλουρί! www.newsbeast.gr