Απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος

Η μετατροπή ενός αμιγώς πολιτικού ζητήματος σε θέμα μικροκομματικού ανταγωνισμού. Αυτό είναι ένα από τα χυδαιότερα τρικ της εξουσίας για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και τη συγκάλυψη ευθυνών της για κακούς χειρισμούς των κρατικών υποθέσεων.

H έρευνα του λοιμωξιολόγου και καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του επίκουρου καθηγητή Δημόσιας Υγείας Θεόδωρου Λύτρα και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτήν είναι μεγάλο πολιτικό θέμα. Η έρευνα δείχνει ποιοι ευθύνονται για την εκατόμβη των θυμάτων από την πανδημία του κορονοϊού – και αυτοί είναι οι κυβερνώντες, με πρώτον απ’ όλους τον πρωθυπουργό.

Σε αυτή τη μελέτη αποδεικνυόταν πόσο… θανάσιμο μπορεί να γίνει το να διασωληνωθεί κάποιος εκτός ΜΕΘ, ενώ ο πρωθυπουργός, που ήξερε από την αρχή την αλήθεια, έλεγε προ ημερών στη Βουλή: «Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω. Έχετε εσείς; Φέρτε τη!»

Από τη μία βλέπουμε ότι ο πρωθυπουργός ψευδόταν συνειδητά κι από την άλλη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίζεται ότι η επίμαχη μελέτη δεν είχε δοθεί στον πρωθυπουργό ή σε συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου πριν από την επίσημη δημοσίευσή της και έριξε ευθύνες στον… ΣΥΡΙΖΑ, επειδή κάνει τοξική αντιπολίτευση! Και, εκτός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, υπάρχουν και τα κατεστημένα ΜΜΕ που αποπειρώνται εις μάτην να υποβαθμίσουν το θέμα και να κρύψουν την αληθινή εικόνα της δημόσιας υγείας πίσω από ρεπορτάζ για το ποιος «ωφελείται» από τις αποκαλύψεις.

Πρέπει άπαντες να καταλάβουν ότι αυτός που ωφελείται από την αποκάλυψη της αλήθειας είναι ο ελληνικός λαός, ο οποίος εδώ και σχεδόν δύο έτη υποφέρει από τις συνέπειες της πανδημίας, οι οποίες γίνονται ακόμα χειρότερες από τους άθλιους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Η Δικαιοσύνη, επιτέλους, πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ξεκαθαρίσει το σκοτεινό τοπίο με την κατάσταση στις ΜΕΘ και τις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ.        www.dimokratia.gr