Ανεμβολίαστοι για την Ελλάδα...εμβολιασμένοι για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και με την 3η δόση αρχίζει να ισχύει από σήμερα για τους άνω των 60 ετών στη χώρα μας.


Η κυβερνητική απόφαση ορίζει ότι οι άνω των 60 ετών που έκαναν τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού πριν από... επτά μήνες και δεν έχουν κάνει την 3η ενισχυτική δόση, θεωρούνται ανεμβολίαστοι, το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους λήγει και υπόκεινται στις απαγορεύσεις που ισχύουν για τους εσωτερικούς χώρους.  
Να σημειωθεί ότι αυτή η ηλικιακή κατηγορία, θεωρείται εμβολιασμένη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς το πιστοποιητικό εμβολιασμού των δυο δόσεων συνεχίζει να ισχύει για ένα χρόνο ενώ έχει αρχίσει η συζήτηση στις Βρυξέλλες για τον περιορισμό της ισχύς του στους εννέα μήνες.

Επισημαίνεται ότι για τους άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει καμία δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, το πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα θα αρχίσει να ισχύει από τις 16 Ιανουαρίου.         
Εάν, δηλαδή, μέσα στις επόμενες, περίπου, τριάντα ημέρες δεν έχουν κάνει καμιά δόση του εμβολίου θα τους επιβάλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι αλλαγή έχει υπάρξει και στην ισχύ του πιστοποιητικού νόσησης, από τους έξι στους τρεις μήνες, με την νόσηση να πιστοποιείται μόνο με θετικό μοριακό τεστ αφού το rapid test δεν γίνεται αποδεκτό...

ΑΥΓΗ

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Νοιάζονται περισσότερο για την τιμή παρά την γεύση του τρόφιμου οι Ευρωπαίοι καταναλωτές

Ο χειμώνας του μεγάλου θυμού

ΔΕΝ…ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ…

Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τα «μουστάκια» του σκύλου

Πως να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη

Αόρατα σκάνδαλα...

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Εκτός πρίζας...

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων