Παναγιωτόπουλος – Nα λειτουργούν στο 60% οι κλειστοί χώροι – Κίνδυνος για ανεξέλεγκτη διασπορά

«Δε νοείται να υπάρχουν χώροι με 100% πληρότητα» είπε σήμερα Τετάρτη, ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Τάκης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ζήτησε παράλληλα την λήψη άμεσων μέτρων στην χώρα μας για να περιοριστεί η αύξηση κρουσμάτων που αναμένεται, εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον.  

Σε ότι αφορά στους κλειστούς χώρους, όπως τα θέατρα, τα σινεμά και τα κέντρα διασκέδασης, ο καθηγητής, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, πρότεινε να λειτουργεί τ0 60%.

Δε θα μπορεί να ελεγχθεί η αύξηση των κρουσμάτων

Ο ίδιος εξήγησε επίσης, ότι από ένα σημείο και μετά η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων δεν θα μπορεί να ελεγχθεί και για αυτόν τον λόγο καθίσταται αναγκαίο να ληφθούν περιοριστικά μέτρα:

«Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, όταν φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο δεν μπορεί να συγκρατηθεί. Ότι είναι να κάνουμε πρέπει να γίνει τώρα, δεν πρέπει να περιμένουμε για να πάρουμε μέτρα. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία για τις οικονομικές επιπτώσεις, αν όμως έχουμε ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού οι οικονομικές συνέπειες θα είναι πολλαπλάσιες».           Σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον, τόνισε πως «ακόμα κι αν ισχύει ότι τα σοβαρά περιστατικά θα είναι μικρότερα σε ποσοστό λόγω της ήπιας, κατά κύριο λόγο, νόσησης που φαίνεται να προκαλεί», εξήγησε ότι αν είναι τεράστιος ο αριθμός των κρουσμάτων τότε «μπορεί να δούμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό βαριά νοσούντων σε απόλυτο αριθμό».