Υλικά
- 2 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. γλ. αλεσμένο τζίντζερ
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
- 3/4 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 3/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη, μαλακωμένη
- 1 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 1 αβγό
- 1 κ. σ. νερό
- 1/4 φλ. τσαγιού μελάσα
- 2 κ. σ. λευκή ζάχαρη
Εκτέλεση
Βήμα 1Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Κοσκινίστε το αλεύρι με το τζίντζερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι και αφήστε στην άκρη.Βήμα 2Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τη μαργαρίνη και 1 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το αβγό και συνεχίστε το χτύπημα. Ανακατέψτε στο μείγμα το νερό και τη μελάσα και προσθέστε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι.Βήμα 3Πλάστε τη ζύμη σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και κυλίστε τα στις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.Βήμα 4Ψήστε για 8 με 10 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά πριν τα βγάλετε. Αποθήκευσε σε ένα αεροστεγές δοχείο. www.newsbeast.gr