Μαλακά μπισκότα με τζίντζερ

Υλικά

  • 2 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλ. αλεσμένο τζίντζερ
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
  • 3/4 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 3/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη, μαλακωμένη
  • 1 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1 κ. σ. νερό
  • 1/4 φλ. τσαγιού μελάσα
  • 2 κ. σ. λευκή ζάχαρη           

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Κοσκινίστε το αλεύρι με το τζίντζερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι και αφήστε στην άκρη.
    Βήμα 2
    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τη μαργαρίνη και 1 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το αβγό και συνεχίστε το χτύπημα. Ανακατέψτε στο μείγμα το νερό και τη μελάσα και προσθέστε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι.
    Βήμα 3
    Πλάστε τη ζύμη σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και κυλίστε τα στις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
    Βήμα 4
    Ψήστε για 8 με 10 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά πριν τα βγάλετε. Αποθήκευσε σε ένα αεροστεγές δοχείο.               www.newsbeast.gr