Φλογέρες με τυρί και παστουρμά

ΥΛΙΚΑ (για 9 πιτάκια)

150 γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας ή κάποιο άλλο κίτρινο τυρί

50 γρ. φέτα

9 φέτες (λεπτές, περίπου 8 γρ. η καθεμία) παστουρμά

2 φύλλα κρούστας, ξεπαγωμένα στο ψυγείο

100 γρ. βούτυρο ασπρισμένο (κλαριφιέ)

200 γρ. ηλιέλαιο + επιπλέον για τα φύλλα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε το κίτρινο τυρί σε 18 λεπτά παραλληλεπίπεδα κομμάτια. Κόβουμε τη φέτα σε 9 παραλληλεπίπεδα κομμάτια. Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας στην επιφάνεια εργασίας μας και τις κόβουμε, κατά πλάτος, σε λωρίδες φάρδους περίπου 8 εκ.

Ρίχνουμε το βούτυρο και λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τα ζεσταίνουμε ελάχιστα, ίσα να λιώσει το βούτυρο. Αλείφουμε καλά κάθε φύλλο με το μείγμα βουτύρου-ηλιέλαιου, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Τοποθετούμε σε μία πλευρά του φύλλου κατά μήκος κίτρινο τυρί, φέτα, κίτρινο τυρί και τον παστουρμά κομμένο στα δύο και απλωμένο πάνω. Ο λόγος που η φέτα μπαίνει στη μέση είναι διότι λιώνει γρήγορα, κι έτσι δεν θα χυθεί. Τυλίγουμε το φύλλο όσο πιο σφιχτά μπορούμε χωρίς να κλείνουμε τις άκρες.

Ρίχνουμε το λάδι που περίσσεψε στο τηγάνι και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Οταν κάψει, βάζουμε τις φλογέρες και τις τηγανίζουμε ελάχιστα, 10-20 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά ώσπου να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. www.tovima.gr