Ο νέος «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΥΠ που ακούει τα πάντα

Σε πλήρη λειτουργία με δυνατότητα άμεσης καταγραφής και απομαγνητοφώνησης συνομιλιών αλλά και, κυρίως, αυτόματης χαρτογράφησης εγκληματικών οργανώσεων και των διασυνδέσεων ύποπτων ιδιωτών σχεδόν προτού ακόμη ολοκληρωθούν οι συνομιλίες τους τίθεται το νέο υπερσύστημα υποκλοπών της ΕΥΠ.

Μάλιστα η άμεση χαρτογράφηση του κύκλου των επαφών του υπό παρακολούθηση μπορεί να γίνεται μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης ή των chatrooms («δωματίων συζήτησης») και άλλων ιστοσελίδων που μπορεί να επισκέπτεται από το κινητό ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του.             

Ο «Μεγάλος Αδελφός», κόστους άνω των 4 εκατ. ευρώ, είναι ιταλικής κατασκευής και θα έχει δυνατότητα – σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία του «Βήματος της Κυριακής» – παρακολούθησης υπερδιπλάσιου αριθμού στόχων από το προηγούμενο γερμανικό σύστημα, όπως και όλων των τηλεφωνικών επαφών ή των δεδομένων Internet μέσω και του δικτύου 5G.

Επίσης θα έχει τη δυνατότητα καταγραφής συνομιλιών εκατοντάδων ψηφιακών τηλεφώνων (της σταθερής τηλεφωνίας), δυνατότητα που δεν υπήρχε με το προηγούμενο σύστημα.

Επιπλέον διαθέτει ειδικές ασφαλιστικές δικλίδες για να μην υπάρχει το ενδεχόμενο λαθραίας ακρόασης συνομιλιών ιδιωτών με «τρικ» που φαίνεται να υπήρχαν άλλες περιόδους και με κενά ασφαλείας που είχαν επισημανθεί σε ελέγχους από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών.                      www.tovima.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί η Ελλάδα έχει τις ακριβότερες τιμές ενέργειας στην Ευρώπη...

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων