Αποκάλυψη: Δίκτυο 56 εταιριών security «έκλεψαν» ΦΠΑ 14 εκατ. ευρώ

 Εγκληματική Οργάνωση, στην οποία εμπλέκονται 56 γνωστές εταιρίες security αποκάλυψε η έρευνα του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, Αντεισαγγελέα ΑΠ ε.τ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της Αρχής Ξεπλύματος αποκάλυψαν ένα πρωτοφανές δίκτυο εταιριών, πολλές από τις οποίες πουλούσαν προστασία και σε νυχτερινά κέντρα, οι οποίες φέρονται ότι, εξαπατούσαν το Δημόσιο, παρακρατώντας το ΦΠΑ, που ανέρχεται σε περισσότερα από 14 εκατομμύρια ευρώ.

Με διάταξη του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά των 56 εταιριών, καθώς και των 78 προσώπων, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην απίθανη κομπίνα.

Στο 200 σελίδων πόρισμα της Αρχής αναφέρονται αναλυτικά οι τρόποι, που χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, οι οποίοι είχαν στήσει ένα περίπλοκο δίκτυο εταιριών security, εκ των οποίων περίπου 30 από αυτές ήταν «μαϊμούδες»!

Μέσω ενός περίπλοκου δικτύου, που είχε στηθεί μεταξύ των 56 εταιριών, με εικονικές συναλλαγές, μετέφεραν ΦΠΑ από τη μια στην άλλη, με αποτέλεσμα, να μην το αποδίδουν στο Δημόσιο.

Εγκέφαλος της υπόθεσης φέρεται επιχειρηματίας, που εδρεύει εκτός Αθήνας και δραστηριοποιείται κυρίως, στο χώρο της αρτοποιίας.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 78 πρόσωπα, πολλά από τα οποία λειτουργούσαν ως «μπροστινοί» στις εταιρίες - «μαϊμούδες».

Στους εμπλεκόμενους επίσης υπάρχουν και γυναίκες Αλβανικής καταγωγής, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων δεσμεύτηκαν επίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους στην εγκληματική οργάνωση, μπροστά στο ενδεχόμενο, να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης, εκδήλωσαν την πρόθεση να κάνουν αποκαλύψεις στον εισαγγελέα, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση.

Σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα Βουρλιώτη, τα αδικήματα για τα οποία θα διενεργηθεί έρευνα από την Οικονομική Εισαγγελία είναι: Εγκληματική Οργάνωση, φορολογική απάτη σε βάρος του Δημοσίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τα περιουσιακά στοιχεία των 56 εταιριών και των 78 εμπλεκομένων δεσμεύτηκαν, επειδή η παράνομη δράση του κυκλώματος ήταν εν εξελίξει...

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Αρχή Ξεπλύματος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και στη συνέχεια στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Μαιρη Μπενεα

https://www.ieidiseis.gr