Συνταξιούχοι: «Μια τρύπα στο νερό» οι αυξήσεις!

Οργισμένοι από την κοροϊδία, υποστηρίζουν πως ο πρωθυπουργός, παρά τη δέσμευση, νομιμοποιεί τον νόμο Κατρούγκαλου
Την κοροϊδία των συνταξιούχων από την ...
κυβέρνηση, βάσει των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί από τους αρμόδιους υπουργούς σε σχέση με τις -δήθεν- αυξήσεις που θα προκύψουν από τον επανυπολογισμό των κύριων συντάξεων γήρατος με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, ανέδειξε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) χθες, επιβεβαιώνοντας το πρόσφατο, αποκλειστικό ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας» (στις 26 Ιανουαρίου). Οπως υποστήριξε η ηγεσία του ΕΝΔΙΣΥ, περισσότεροι από 2.000.000 «απόμαχοι της εργασίας» δεν θα δουν καμία πραγματική αύξηση.
«Ως Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων περιμέναμε από την κυβέρνηση να καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου, βασιζόμενοι στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το 2018» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ Νίκος Χατζόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ο πρωθυπουργός, όμως, παρά τη δέσμευσή του, σήμερα προσπαθεί να νομιμοποιήσει τις περικοπές του νόμου 4387/2016. Ο νόμος Κατρούγκαλου νομιμοποίησε τις περικοπές του 2012, οι οποίες είχαν μειώσει τα εισοδήματά μας πάνω από 50%» τόνισε ο κ. Χατζόπουλος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο στις εξής ενέργειες σε βάρος των συνταξιούχων:
1 Οι αυξήσεις που φημολογούνται στους συντελεστές αναπλήρωσης της κύριας σύνταξης όσων έχουν άνω των 30 ετών ασφάλιση είναι «μια τρύπα στο νερό» και δημιουργούν ανισότητες. Η πλειονότητα των συνταξιούχων (περισσότεροι από 2.000.000 σε σύνολο 2.550.000) όχι μόνον δεν θα δουν καμία αύξηση, αλλά, απεναντίας, έχουν υποστεί και θα συνεχίσουν να υφίστανται άγριες περικοπές από το 2010 μέχρι σήμερα.
2 Αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις, ουδεμία νέα νομοθετική διάταξη χρειάζεται, σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να υλοποιηθεί ο ν. 4387/2016, ο οποίος δεν εφαρμόστηκε τον Ιούνιο του 2016, με αποτέλεσμα 300.000 συνταξιούχοι να υφίστανται περικοπές έως 340 ευρώ ανά μήνα (με μέσο όρο 170 ευρώ τον μήνα).
3 Η κατάργηση του συνυπολογισμού των «δώρων» (ένα θέμα το οποίο η «δημοκρατία» είχε αναδείξει πρώτη από το 2018, με στοιχεία του ειδικευμένου στο Ασφαλιστικό πρώην συνδικαλιστικού στελέχους Κώστα Νικολάου) επιχειρείται να γίνει πλέον πραγματικότητα με το νέο νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση, όμως, σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ, οφείλει να πληρώσει αυτά τα οποία οφείλονται στους συνταξιούχους.

Ενδεικτικά, τα «δώρα» της κύριας σύνταξης που έχουν κοπεί ανέρχονται σε 2,2 δισ. ευρώ ανά έτος. Μέρος αυτών, ύψους περί τα 972.000.000 ευρώ ανά έτος, καταβλήθηκε νομοθετικά με τον ν. 4611/2019. Ετσι, απέμεινε υπόλοιπο περί τα 1,28 δισ. ευρώ και οι σημερινοί κυβερνώντες (από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης), ενώ τότε ψήφισαν την καταβολή των 972.000.000 ευρώ, αποθάρρυναν τους συνταξιούχους να τα πάρουν (ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους συνταξιούχους, έλεγε «μην παίρνετε τα ψίχουλα»).

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων