Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Μακροβούτι» της Εφορίας στους λογαριασμούς

Ο κωδικός «Εντοπισμός αδήλωτων εισοδημάτων» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη πλέον... Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των δηλώσεων, ξεκινάει η όλη επιχείρηση ελέγχου! Θα ελεγχθούν τα πάντα.                     1 . Όσοι αναγράφουν στο Ε1 διαφορετικά στοιχεία από εκείνα που προωθούν στο Τaxisnet, σε τράπεζες και άλλα πιστωτικά κέντρα, ταμεία κ.λπ.


2. Όλες οι «ζωηρές» καταθετικές κινήσεις, δηλαδή όσες δεν καλύπτονται από εισοδήματα ή τεκμήρια. Τι σημαίνει αυτό στη συνέχεια; Όπως τονίζει υψηλόβαθμο οικονομικό στέλεχος, «θα ζητάει η Εφορία εξηγήσεις. Αν υπάρχει κάλυψη, όλα καλά. Αν όχι, θα έρχονται πρόστιμα».

Προς αυτή την κατεύθυνση θα διασταυρώνονται:
1. Έσοδα από μισθούς-συντάξεις
2. Επαγγελματικά έσοδα
3. Ποσά τόκων καταθέσεων
4. Κέρδη από τραπεζικά προϊόντα
5. Ενοίκια ή επιχορηγήσεις
6. Επιδόματα πάσης φύσεως
7. Όλες οι δωρεές
8. Πληρωμή φόρων-δανείων
9. Καταθέσεις εντός-εκτός
10. Εμβάσματα
11. Μεταφορές χρημάτων
12. Χαρτοφυλάκια-κάρτες
13. Σύνολο δαπανών

ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Πάνω από 65 περιπτώσεις εισοδημάτων καταγράφονται πλέον στα κατάστιχα της Εφορίας! Όλα πια τα ελέγχει και τα παρατηρεί η ΑΑΔΕ. Μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, αμοιβές Δ.Σ., κάθε αμοιβή, αναδρομικά, ασφάλιστρα.

Ένα βασικό ερώτημα προς την ΑΑΔΕ είναι: «Πότε πραγματοποιείται η υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων;». Η απάντηση είναι ότι «για το φορολογικό έτος 2019 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η 13η Μαρτίου 2020. Ως ημερομηνία υποβολής θεωρείται η ημερομηνία αποδοχής και επιτυχούς καταχώρισης στο σύστημα υποβολής των σχετικών βεβαιώσεων του Taxisnet με αυτόματη απόδοση στον αποστολέα-υπόχρεο μοναδικού αριθμού καταχώρισης. Οι εμπλεκόμενοι φορείς - επιχειρήσεις παρακαλούνται να υποβάλουν το σχετικό αρχείο των βεβαιώσεων όσο το δυνατόν συντομότερα, προκειμένου η ροή της υποβολής των δηλώσεων από τους φορολογουμένους να ολοκληρωθεί ομαλά. Τι γίνεται στην περίπτωση λαθών;

Η ΑΑΔΕ απαντά ότι «σε περίπτωση υποβολής λάθος αρχείου, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής νέου αρχείου με τα σωστά στοιχεία. Το νέο, διορθωμένο αρχείο πρέπει αφενός να υποβληθεί από τον ίδιο χρήστη που υπέβαλε και το αρχικό και αφετέρου να περιέχει το σύνολο των εγγραφών και όχι μόνο τις διορθωμένες εγγραφές». Να τονιστεί ότι 65 αρχεία καταχωρίζονται πλέον στο αρχείο βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων. Αν ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος έχει αποδοχές που αντιστοιχούν σε περισσότερους από έναν κωδικούς, θα επαναλαμβάνεται το record για τον ίδιο δικαιούχο τόσες φορές όσοι είναι οι κωδικοί.

Αν έχετε κάνει διακοπή πριν από τη λήξη της διαχειριστικής περιόδου, τότε πρέπει να υποβάλετε τις ηλεκτρονικές βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων για τους μήνες του έτους που είχατε δραστηριότητα (μέσα στο 2019). Όσο για τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων φορολογικού έτους 2019, θα υποβληθούν εντός του 2020 μέσα στις προθεσμίες που ορίζει η Α.1025/2020. Ανεξάρτητα από την ημερομηνία διακοπής, ως περίοδος χρήσης ορίζεται όλο το διαχειριστικό έτος. Τι συμβαίνει, όμως, με τη δήλωση αναδρομικών αποδοχών που αφορούν προηγούμενα έτη;

Η ΑΑΔΕ τονίζει ότι «τα ποσά αναδρομικών αποδοχών που εισπράχθηκαν εντός του 2019 και αφορούν άνω του ενός παρελθόντα έτη θα δηλωθούν στο αρχείο βεβαιώσεων αποδοχών σε ξεχωριστές γραμμές για κάθε έτος, συμπληρώνοντας το πεδίο “έτος αναφοράς” με το έτος που αφορούν τα αναδρομικά ποσά (το έτος που ο δικαιούχος απέκτησε το δικαίωμα είσπραξής τους».    www.parapolitika.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Καρέ χοιρινής μπριζόλας

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)  1 καρέ χοιρινής μπριζόλας (περίπου 4 κιλά ενωμένα) Αλάτι, πιπέρι Για την επικάλυψη 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη

ΗΠΑ – Για πρώτη φορά στον κόσμο γιατροί συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο νεφρό από χοίρο

Χειρουργοί στη Νέα Υόρκη συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο – για πρώτη φορά στον κόσμο – ένα νεφρό που είχε αναπτυχθεί στο σώμα ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Το όργανο λειτούργησε κανονικά, κάτι που ανοίγει πιθανώς το δρόμο για μια νέα πηγή οργάνων προς μεταμόσχευση προερχόμενων από ζώα.

Διπλάσιος έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ στους αγρότες με την ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με την κατανάλωση

Διπλάσιος ο λογαριασμός της ΔΕΗ που φτάνει στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με τους παραγωγούς να καλούνται να πληρώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με το ποσό που αναλογεί στην κατανάλωσή τους ακόμα και μετά την έκπτωση ενέργειας 30%.