Σπιτική κρεμμυδόπιτα.Λαχταριστή πίτα

Υλικά

  • 1 κιλό ξερά, κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 150 -200 γρ. καπνιστό μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
  • 1 φλ. τυρί στίλτον ή Blue Cheese
  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 5 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ. ξερό φασκόμηλο
  • φύλλο για πίτα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Στρώνετε σε λαδωμένο ταψί το φύλλο.
  3. Λιώνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να βγάλει το λίπος του.
  4. Προσθέτετε το κρεμμύδι, χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγομαγειρεύετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει, γύρω στα 10 λεπτά.
  5. Πασπαλίζετε με την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο, δοκιμάζετε το αλάτι, ρίχνετε πιπέρι, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
  6. Ανακατεύετε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αβγά και το τυρί χοντροτριμμένο με πιρούνι.
  7. Απλώνετε το μείγμα του κρεμμυδιού στο φύλλο και καλύπτετε με το μείγμα τυρί - αυγά.
  8. Πασπαλίζετε με το φασκόμηλο και ψήνετε για 20 -25 λεπτά
  9. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε την πίτα να μείνει για 10 λεπτά προτού την σερβίρετε.            www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Εσείς γνωρίζετε τις βασικές ανάγκες ενός σκύλου...

Άρθρο κόλαφος του Hugo Dixon στο Reuters: Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Τουρκία εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ για να χτυπήσει την Ελλάδα

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Ποια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Απόφαση σταθμός: Σύνταξη σε ασφαλισμένη με χρέη 86.000 ευρώ

Ποιος πλανήτης κυβερνά το ζώδιό σου και τι ρόλο παίζουν οι άλλοι πλανήτες στο ωροσκόπιό σου...

ζώδια Νέα Σελήνη στην Παρθένο στις 27 Αυγούστου

Τα θέρετρα της διαπλοκής – «Αμαρτωλές σχέσεις» αστυνομικών και τοπικών παραγόντων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων