Πατατοκροκέτες με μανιτάρια

Υλικά

  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 400 γρ. πατάτες
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 100 γρ. τυρί έμμενταλ τριμμένο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε φέτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, τις λιώνετε σε πουρέ.
  2. Σε ξύλο κοπής κόβετε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρετε σε βούτυρο 10 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε σε ένα μπολ τον πουρέ με τα μανιτάρια και ανακατεύετε.
  4. Προσθέτετε το τυρί, το βασιλικό, το ένα αυγό και αλάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
  5. Κατόπιν, πλάθετε τη ζύμη σε μπαλίτσες. Βουτάτε κάθε κροκέτα στο δεύτερο αυγό και σε πιάτο με τριμμένη φρυγανιά.
  6. Τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.               www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων