Δάσκαλος στο εδώλιο γιατί αντιστάθηκε στους πλειστηριασμούς...

Ο δασκαλάκος είναι λεβεντιά! Την ώρα που ο Αδωνις Γεωργιάδης προαναγγέλλει σαφάρι πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μετά τις 30 Απριλίου, ένας δάσκαλος από τις υποβαθμισμένες δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης κάθεται σήμερα στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου γιατί...


πρωτοστάτησε στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς τα προηγούμενα χρόνια.

Πρόκειται για τον Ηλία Σμήλιο, δάσκαλο και δημοτικό σύμβουλο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σε σχετική δήλωσή του, αναφέρει:

«Μέρες τώρα “βομβαρδιζόμαστε” με κυβερνητικές δηλώσεις περί του τέλους της “προστασίας” της α’ κατοικίας που μέχρι τώρα (υποτίθεται) υπήρχε. Ακούμε τύπους σαν τον Αδωνη Γεωργιάδη ανερυθρίαστα να μιλούν για “ατομική ευθύνη αυτών που θα χάσουν τα σπίτια τους”, άλλους να υπόσχονται επιδόματα για να μη μείνουν άστεγοι τα θύματα των πλειστηριασμών κι όλους μαζί να ομνύουν στη σωτηρία των τραπεζών και τα συμφέροντα των τραπεζιτών. Κι ανάμεσα σε όλα αυτά εγώ ετοιμάζομαι την Τρίτη 4 του Φλεβάρη (σ.σ. σήμερα δηλαδή) να κάτσω γι’ άλλη μια φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στην (εξ αναβολής) πρώτη δίκη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη στο δικαστήριο, μα κυρίως στους ωραίους αγώνες του μέλλοντός μας, δηλώνω παρών! Και ξέρω ότι δεν θα είμαι μόνος...», τονίζει με νόημα.

Ο Ηλίας Σμήλιος κατηγορείται ότι στις 19 Σεπτεμβρίου 2016 συμμετείχε «ως υποκινητής σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που με ενωμένες δυνάμεις διέπραττε βιαιοπραγίες», δηλαδή «φωνασκούσαν, εκφωνούσαν συνθήματα και κατευθύνονταν προς την έδρα του Ειρηνοδικείου όπου ίστατο η επί του πλειστηριασμού υπάλληλος, Πρόεδρος τότε του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, εμποδίζοντας την πρόοδο του πλειστηριασμού».

Το... νεοφιλεύθερο κατηγορητήριο που θαρρείς το συνέταξε υπουργός της Ν.Δ. αναφέρει ακόμη χαρακτηριστικά ότι «ενεργώντας από κοινού με άλλους εμπόδισαν με βία τον ελεύθερο συναγωνισμό» και με τον τρόπο αυτό οδήγησαν στη ματαίωση του πλειστηριασμού ενός μικρού χωραφιού-οικοπέδου στον Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης που έβγαζε στο σφυρί η Τράπεζα Πειραιώς. Στο πλευρό του δασκάλου αναμένεται να βρεθούν εκατοντάδες μέλη του κινήματος...

Πηγή: efsyn.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων