Καραμελωμένο ποπ κόρν για μικρούς και μεγάλους

Υλικά
8 φλιτζ. έτοιμο ποπκόρν (από περίπου ½ φλιτζ. σπόρους καλαμποκιού)
¾ φλιτζ. ζάχαρη
¼ φλιτζ. νερό
¼ φλιτζ. σόγια σος
3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, κομματιασμένο
1 κ.σ. σησαμέλαιο
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
½ τζίντζερ σε σκόνη


Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψεκάζετε με σπρέι μαγειρικής ένα μπολ και προσθέτετε το ποπκόρν στο εσωτερικό του.
Σε κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, αναμειγνύετε το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα, περίπου για 10 λεπτά.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε στο σιρόπι τη σόγια σος, το βούτυρο και το σησαμέλαιο. Μόλις λιώσει όλο το βούτυρο, ξαναβάζετε το σκεύος στο μάτι της κουζίνας και αφήνετε να πάρει μια βράση. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.
Αποσύρετε ξανά την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τη μαγειρική σόδα και το τζίντζερ. Μόλις γίνουν ομοιόμορφο μείγμα, περιχύνετε στο ποπκόρν και ανακατεύετε να καλυφθεί καλά.
Απλώνετε το ποπκόρν στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά, ανακατεύοντάς το μία φορά περίπου στα 10 λεπτά.
Βγάζετε το ποπκόρν από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς προτού το σερβίρετε. Όσο περισσέψει (αμφίβολο ότι θα περισσέψει) μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγές δοχείο για πολλές μέρες.          www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων