Πώς να αποφύγετε ένα ξένο σκύλο χωρίς λουρί στη βόλτα με τον σκύλο σας...

Στην βόλτα που κάνετε καθημερινά με τον σκύλο σας μπορεί να συναντήσετε ένα άλλο σκυλάκι, το οποίο μπορεί να είναι ελεύθερο και χωρίς το αφεντικό του.
Την επόμενη φορά που θα έρθετε αντιμέτωποι με κάτι τέτοιο, δείτε τι πρέπει να προσέξετε:
Να είσαι on alert στις βόλτες
Το να φορέσεις τα earbuds είναι τα κάνεις scroll στο Instagram κατά τη διάρκεια της βόλτας με τον σκύλο σου, είναι εύκολο και δελεαστικό.
Ωστόσο, αυτό θα σε εμποδίσει να εντοπίσεις "κινδύνους" στον δρόμο. Ειδικά τη νύχτα. Να είσαι όσο πιο συγκεντρωμένη μπορείς κατά τη διάρκεια της βόλτας με το κουτάβι σου, για περιπτώσεις ατυχημάτων, φολών, αλλά και τετράποδων φίλων χωρίς λουρί.

Κράτησε απόσταση
Κράτησε όσο μπορείς σε απόσταση τον δικό σου σκύλο, από τον άλλο. Με αργές κινήσεις και με επιβραβεύσεις οδήγησε το κουτάβι σου μακριά. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις χρησιμεύουν οι λιχουδιές που παίρνεις στην τσέπη σου κάθε φορά για να δείξεις στον μικρό σου ότι έκανε κάτι καλά.

Δημιούργησε ένα όριο
Πήγαινε σε ένα σημείο όπου κάτι μεγάλο θα διαχωρίζει εσάς και το ελεύθερο σκυλί. Για παράδειγμα, προσπάθησε να πας πίσω από ένα αυτοκίνητο. Έτσι θα είναι πιο πιθανό να σταματήσει το ελεύθερο σκυλάκι να προσπαθεί να έρθει προς το μέρος σας.
Δώσε εντολές
Πρέπει να είσαι η ενήλικη στην κατάσταση, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως ίσως χρειαστεί να κάνεις babysitting τον σκύλο κάποιου άλλου. Δώσε εντολή στον ελεύθερο σκύλο να καθίσει, να μείνει στη θέση του ή και να πάει σπίτι. Πρόκειται για εντολές που τα περισσότερα σκυλιά γνωρίζουν.

Αν ο σκύλος σου είναι μικρός, πάρε τον στα χέρια
Τα μικρά σκυλιά είναι εύκολο να τα πάρεις στην αγκαλιά σου για να τα "σώσεις". Αν αυτή η λύση σε βολεύει, σήκωσε τον σκύλο σου στα χέρια, αλλά στρατηγικά. Υπάρχει περίπτωση ο άλλος σκύλος να πιστέψει πως προσπαθείς να παίξεις μαζί του.
Μάθε να διαβάζεις τη γλώσσα σώματος των σκύλων
Ας υποθέσουμε πως το ελεύθερο σκυλάκι τρέχει κατά πάνω σας. Τι κάνεις; Ψάξε για σημάδια επιθετικότητας (για παράδειγμα, ψηλό παράστημα με κατεβασμένα αυτά ή ένα ελαφρύ γρύλισμα). Ωστόσο, ακόμα κι αν ο σκύλος δείχνει φιλικός (κουνάει την ουρά του ή/και ξαπλώνει κάτω για χάδια ή για να τον μυρίσει ο δικός σου), συνέχισε να κρατάς απόσταση.
Τι να μην κάνεις:
Μην πανικοβληθείς: Αντιδρώντας με άγχος θα περάσεις το μήνυμα στον δικό σου σκύλο πως κάτι πηγαίνει λάθος. Μείνε ήρεμη και κάνε ό,τι μπορείς για να κρατήσεις και το κουτάβι σου ήρεμο. Αν δεις έναν σκύλο χωρίς λουρί, πες στον δικό σου να καθίσει κάτω ή να ξαπλώσει.
Μην τρέξεις: Όσο πιο γρήγορα βηματίσεις, τόσο πιο πολύ θα θέλει το άλλο σκυλάκι να σε προλάβει. Παραδόξως, ο μόνος τρόπος να κερδίσεις αυτόν τον αγώνα, είναι να προχωρήσεις αργά και σταθερά.           www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων