Πολυλίμνιο Μεσσηνίας : Πόλος έλξης για τους φυσιολάτρες

Κοντά στους οικισμούς Καζάρμα και Χαραυγή Μεσσηνίας, στο μέσον περίπου της διαδρομής από την Καλαμάτα προς την Πύλο, βρίσκεται το μαγευτικό Πολυλίμνιο, μια περιοχή μοναδικού φυσικού
κάλλους.
Οι φυσιολάτρες και οι περιπατητές εντυπωσιάζονται και γοητεύονται από το συνδυασμό της πυκνής βλάστησης με τα τρεχούμενα νερά, τις λιμνούλες και τους μικρούς καταρράκτες που στολίζουν το Πολυλίμνιο.           
Το Πολυλίμνιο οφείλει την ονομασία του στις πολυάριθμες λιμνούλες της περιοχής (Mαυρολίμνα, Kάδη, Kαδούλα, Iταλού, Πανάγου, Σταθούλας κ.ά.).
Χωματόδρομοι, πλακόστρωτα και διάφορα έργα υποδομής (ξύλινα γεφυράκια, σιδερένια σκαλάκια, μεταλλικά στηρίγματα κ.ά.) καθιστούν εφικτή τη γνωριμία των ταξιδιωτών με το Πολυλίμνιο, έναν κατεξοχήν καλοκαιρινό φυσιολατρικό προορισμό, όταν τα δροσερά νερά της περιοχής προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, προπάντων στη λίμνη Κάδη με τον εντυπωσιακό καταρράκτη.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται τους χειμερινούς μήνες, όταν η στάθμη των υδάτων ανεβαίνει και το μονοπάτι της περιοχής καθίσταται ολισθηρό ή και αδιάβατο.    www.in.gr