Τέλεια μπισκότα σαν μπράουνι

250 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο
60 γρ. βούτυρο αγελάδος
100 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
200 γρ. αλεύρι για όλες
τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
2 κάψουλες βανίλιας (βανιλίνη)
ζάχαρη άχνη για επικάλυψη
Διαδικασία

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που κοχλάζει), ανακατεύοντας τακτικά με μια σπάτουλα. Εναλλακτικά, τα λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων (στα 600 W για περίπου 1 λεπτό, διακόπτοντας ενδιαμέσως να ανακατέψουμε για να μην καεί η σοκολάτα).
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά, για αρκετή ώρα (5-7 λεπτά),  μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Τότε, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο. Παράλληλα, αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι. Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια βάρους 16 – 18 γρ. Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη και ρολάρουμε μέσα τα μπαλάκια, ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου. Τα βάζουμε στη λαμαρίνα (όσα χωράνε), αφήνοντας κάποια απόσταση ανάμεσά τους για να μπορούν να απλωθούν. Τα ψήνουμε για 8 λεπτά και επαναλαμβάνουμε μέχρι να ψήσουμε όλα τα μπισκότα.            www.in.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων