Φαχίτας κοτόπουλου

Υλικά (για 5 μερίδες)
800 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
3 ξερά κρεμμύδια
1 κουτ. γλυκού
πάπρικα καπνιστή
1 κουτ. γλυκού

πάπρικα γλυκιά
1/2 κουτ. γλυκού
πιπέρι καγιέν
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
1 κουτ. γλυκού μέλι
1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
Διαδικασία
Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε μακρόστενες λωρίδες. Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Μόλις γυαλίσουν, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από όλα τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Τα αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μακρόστενα κομμάτια και τα ρίχνουμε στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτοντας τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το ξίδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 12-15 λεπτά, μέχρι τα φιλετάκια να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε με τορτίγιες (βρίσκουμε έτοιμες στα σουπερμάρκετ). Σε κάθε τορτίγια τυλίγουμε κοτόπουλο και λαχανικά.
Συνοδεύουμε με σάλτσα της αρεσκείας μας και φρέσκα ντοματίνια ή σάλτσα.                 www.in.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων