Σπιτικές κοτομπουκιές που λατρεύουν τα παιδιά!

Για τη σάλτσα
1/2 μπολ μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας σριράτσα ή οποιαδήποτε καυτερή σάλτσα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι (ειδικά ξύδι από ρύζι αλλά αν δεν έχετε και το μηλόξυδο είναι μια χαρά)
2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
Λαδόκολλα

Για την κρούστα
2 μεγάλα αυγά
μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
ένα τέταρτο κουτάλι του γλυκού πιπέρι
1 κούπα αλεύρι
2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε ένα μικρό μπολ την μαγιονέζα, την σριράτσα, την ζάχαρη και το ξύδι. Αφήστε στην άκρη.
Ανακατέψτε τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα άλλο μπολ.
Κόψτε τα στήθη κοτόπουλο σε μπουκιές.
Βάλτε το αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο.
Ανακατέψτε την τριμμένη φρυγανιά, την σκόνη κρεμμύδι και την σκόνη σκόρδο σε ένα άλλο βαθύ πιάτο.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βουτήξτε το κοτόπουλο στο αλεύρι, μετά στο μείγμα από το αυγό και μετά στο μείγμα με την φρυγανιά.
Βάλτε τα κοτόπουλα στην λαδόκολλα και ψήστε για 22-25 λεπτά.
Αφού ψηθούν, μπορείτε να ρίξετε την σάλτσα που φτιάξατε από πάνω, είτε να την αφήσετε σε ένα μπολάκι και να βουτάει όποιος θέλει τις κοτομπουκιές.              www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων