Κοτόπουλο κοκκινιστό με πέννες

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος ψιλοκομμένα
  • ½ κιλό μακαρόνια πέννες
  • 200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μπαχάρι
  • 5 γαρύφαλλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το ζεσταίνετε. Βάζετε μέσα το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και τσιγαρίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  2. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
  3. Διαλύετε το ντοματοπελτέ σε δύο ποτήρια νερό και τον αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα.
  4. Προσθέτετε το ξύδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι, τα γαρύφαλλα, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Χαμηλώνετε τη φωτιά, συμπληρώνετε λίγο νερό και μαγειρεύετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά περίπου, ελέγχετε αν είναι έτοιμο.
  6. Όσο το κοτόπουλο μαγειρεύεται, σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζετε τις πέννες και στη συνέχεια τις σουρώνετε και τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα.
  7. Όταν το κοτόπουλο ψηθεί, το βγάζετε από τη κατσαρόλα και το ακουμπάτε σε μια πιατέλα.
  8. Συμπληρώνετε ένα φλιτζάνι του καφέ νερό μέσα στη σάλτσα, αφήνετε να πάρει βράση και αδειάζετε μέσα τα μακαρόνια.
  9. Ανακατεύετε τα μακαρόνια, γυρίζοντας τα μέσα στη σάλτσα 2-3 φορές.
  10. Σερβίρετε τις πέννες σε πιατέλα και από πάνω τους το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.
  11. Τρίβετε το κεφαλοτύρι και πασπαλίζετε.            www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων