Ιγνατίου: Ο Ερντογάν δεν θα υποχωρήσει - Εάν τον ψάξεις, δεν θα βρεις ίχνος λογικής

«Η κατάσταση είναι "επικίνδυνη" και αυτό το βιώνουν καθημερινά οι διπλωμάτες σε Αθήνα, Άγκυρα και Λευκωσία» τόνισε ο ανταποκριτής του Open TV και του Έθνους
Μεγάλη ανησυχία για τις τουρκικές προκλήσεις, που κλιμακώνονται συνεχώς, υπάρχει στις ΗΠΑ. Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Open TV και του Έθνους Μιχάλης Ιγνατίου «γνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις τουρκικές προκλήσεις.
Αντιλαμβάνομαι ότι όλες οι αναφορές καλούν σε παρέμβαση κορυφής προς τον Ερντογάν. Για να γίνει κάτι τέτοιο καταλαβαίνετε την κρισιμότητα της κατάστασης. Δεν γνωρίζουμε εάν ο Τραμπ θα παρέμβει. Και αυτό διότι το μυαλό του αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα άσχημα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και στα εσωτερικά των ΗΠΑ. Η κατάσταση είναι "επικίνδυνη" και αυτό το βιώνουν καθημερινά οι διπλωμάτες σε Αθήνα, Άγκυρα και Λευκωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες μου ενημερώνουν καθημερινά και ζητούν δράσεις».
«Εκφράζοντας την προσωπική μου γνώμη ο Ερντογάν, δεν θα υποχωρήσει. Εάν τον ψάξει κανείς δεν θα βρει ίχνος λογικής. Πιστεύω δεν θα υποχωρήσει και θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις του. Όσα λέει το τελευταίο διάστημα δεν είναι κουβέντες του καφενείου, ούτε για εσωτερική κατανάλωση. Απλά μας ενημερώνει για το τι μας περιμένει. Πιστεύω ειλικρινά ότι πέρασε η περίοδος των απειλών» συμπλήρωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου.
«Η ανάλυσή μου είναι ότι ο Ερντογάν απείλησε και εκβίασε για να κάτσει η Ελλάδα στο τραπέζι και να πάρει ότι θέλει με διαπραγματεύσεις. Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δεν πάει σε διάλογο με απειλή, πιστεύω ότι ο Ερντογάν θα πάει στο επόμενο στάδιο. Εάν νομίζει ότι εξυπηρετείται θα κάνει και πόλεμο. Εκτός εάν οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ρωσίας και ειδικότερα ο κ. Πούτιν που τον επηρεάζει αποφασίσουν να δράσουν πραγματικά. Αυτό μου το είπε πολύ σημαντικός διπλωμάτης με τον οποίο συνομίλησα. Μου είπε να μην ξεχνάμε ότι από μία ελληνοτουρκική σύγκρουση ευεργετείται μόνο η Μόσχα. Άρα μην περιμένετε βοήθεια ούτε από εκεί. Άρα πρέπει να βρεθεί τρόπος και να παρέμβει ο Ντόναλντ Τραμπ. Μπροστά στο "βουνό" προβλημάτων που έχει μπορεί να νομίζει ότι η σύγκρουση Ελλάδας - Τουρκίας είναι ασήμαντο θέμα. Όμως ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να καταλάβει ότι είναι σοβαρότατο θέμα και ότι επηρεάζονται τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας του» τόνισε ακόμη ο ανταποκριτής του Open TV και του Έθνους.
«Χθες ο κ. Τραμπ δείπνησε στον Λευκό Οίκο με τον Μάικ Πομπέο. Το ερώτημά μου είναι το εξης: Ήταν η Ανατολική Μεσόγειος στο πιάτο των συνομιλιών; Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει "δόντια". Πολλοί λένε ότι κυριαρχείται από τη διαφθορά. Οι Ευρωπαίοι δεν στηρίζουν τη δική τους επιχείρηση, την «IRINI». Γιατί λοιπόν να τους πάρει στα σοβαρά ο Ερντογάν;» κατέληξε ο Μιχάλης Ιγνατίου            www.ethnos.gr