Λαβράκι με αρακά και σάλτσα μουστάρδας

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
4 λαβράκια, 400 γρ. το καθένα
6 ντομάτες, ψιλοκομμένες
300 ml ελαιόλαδο
½ κιλό αρακάς
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ ματσάκι (½ φλ.) άνηθος, ψιλοκομμένος
4 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. ζάχαρη

1 λίτρο σπιτικός ζωμός λαχανικών  ή φτιαγμένος με βιολογικό κύβο
1 κ.γ. πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα μουστάρδας
3 κ.σ. μουστάρδα
Χυμός και ξύσμα από ακέρωτο 1 λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα μουστάρδας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ταψί τις ντομάτες, τον αρακά, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το ταψί στην προτελευταία σχάρα και ψήνουμε για 35 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, βάζουμε μέσα τα ψάρια, περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά, στους 180°C, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να ψηθεί το ψάρι. Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε για 10 λεπτά και  σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ακόμα ζεστό.     www.tovima.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων