Λαβράκι με αρακά και σάλτσα μουστάρδας

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
4 λαβράκια, 400 γρ. το καθένα
6 ντομάτες, ψιλοκομμένες
300 ml ελαιόλαδο
½ κιλό αρακάς
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ ματσάκι (½ φλ.) άνηθος, ψιλοκομμένος
4 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. ζάχαρη

1 λίτρο σπιτικός ζωμός λαχανικών  ή φτιαγμένος με βιολογικό κύβο
1 κ.γ. πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα μουστάρδας
3 κ.σ. μουστάρδα
Χυμός και ξύσμα από ακέρωτο 1 λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα μουστάρδας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ταψί τις ντομάτες, τον αρακά, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το ταψί στην προτελευταία σχάρα και ψήνουμε για 35 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, βάζουμε μέσα τα ψάρια, περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά, στους 180°C, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να ψηθεί το ψάρι. Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε για 10 λεπτά και  σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ακόμα ζεστό.     www.tovima.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων