28 Ιουνίου 2020

Πανεύκολες πέννες με κοτόπουλο και σάλτσα πέστο

Υλικά:
•  1 πακέτο ζυμαρικά πέννες
•  1 κτσ ελαιόλαδο
•  2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
•  μισό κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε «μπουκιές»
•  Αλάτι και πιπέρι
•  2 κτσ βούτυρο
•  3 κτσ αλεύρι
•  1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
•  1 φλ. κρέμα γάλακτος
•  ½ φλ. σάλτσα πέστο
•  Φρέσκος βασιλικός για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση:
Βράστε τις πέννες al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ξεπλύνετε και αφήστε στην άκρη.
Ζεσταίνετε μια κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σωτάρετε το σκόρδο μαζί με τις μπουκιές στήθους κοτόπουλου. Αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνει χρυσαφί το κοτόπουλο, ανακατεύοντας συχνά ώστε να πάρει χρώμα παντού. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
Λιώστε λίγο βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε λίγο αλεύρι και μαγειρέψτε την σάλτα για  λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.
Ρίξτε τον ζωμό κοτόπουλου και την κρέμα γάλακτος και βράστε. Εάν δείτε ότι πάει να βράσει πολύ γρήγορα, μειώστε ελαφρά την ένταση της φωτιάς. Ύστερα, μαγειρέψτε για  ακόμη λεπτά μέχρι να έχουν εξατμιστεί μερικά υγρά και να έχει γίνει πιο παχύρρευστη η σάλτσα.
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε στις πέννες σας και φρέσκο σπανάκι ή λιαστές ντομάτες για έξτρα γεύση.
Αφαιρέστε από την φωτιά και ρίξτε τώρα το πέστο. Επαναφέρετε το κοτόπουλο και ανακατέψτε ώστε να αναμειχθούν όλες οι γεύσεις.           www.govastileto.gr