Γώγος στο MEGA: Θα έχουμε μεγαλύτερο lockdown αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων

Την ανησυχία του για την αύξηση του κρουσμάτων κοροναϊού στην Ξάνθη εξέφρασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, τονίζοντας πως αν χρειαστεί θα υπάρξει μεγαλύτερο lockdown στην περιοχή.
Μιλώντας στο MEGA ο κ. Γώγος επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει μια έξαρση τοπική που οδηγεί σε περιοχική αύξηση των κρουσμάτων».     


Το ότι ο αριθμός των συμπολιτών μας που βρίσκονται διασωληνωμένοι έχει ελαττωθεί, οφείλεται στο γεγονός ότι όσοι βρίσκονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας προέρχονταν από το πρώτο κύμα του ιού. Τα δύο νέα περιστατικά διασωλήνωσης είναι ανάλογα του αριθμού των κρουσμάτων.
Για την αντιμετώπιση αυτών, μετέβησαν σήμερα στην Ξάνθη ο Νίκος Χαρδαλιάς και Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ σύμφωνα με τον κ. Γώγο θα χρειαστούν πολλά ακόμα αντιπροσωπευτικά δείγματα για να καθοριστεί το επίπεδο του κινδύνου.
Αναφορικά με τα περιστατικά συνωστισμού που παρατηρούνται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ο κ. Γώγος υποστήριξε πως ο μεγάλος κίνδυνος εκτός από τον κίνδυνο της μετάδοσης, είναι η δυσκολία ιχνηλάτησης.
«Ο κόσμος πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση», κατέληξε.         www.in.gr