Πώς να μάθετε στον σκύλο σας να κολυμπά χωρίς φόβο- Η pet editor έχει τις απαντήσεις

Έχετε σίγουρα δει σκυλάκια-δεινούς κολυμβητές να κλέβουν την παράσταση ,όχι μόνο σε ταινίες αλλά και δίπλα σας σε κάποια παραλία! Πώς όμως θα μπορέσετε να μάθετε και στο δικό σας να κολυμπά χωρίς φόβο και πρωτίστως με ασφάλεια;
1.Πάντα φοράτε στο σκύλο σας σωσίβιο προτού τον οδηγήσετε στο νερό ακόμη και αν πρόκειται για ρηχό επίπεδο.
Υπάρχουν ειδικά σωσίβια για σκύλους που μπορείτε να βρείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα pet shop . Με αυτόν τον τρόπο, ο σκύλος σας επιπλέει μόνιμα νιώθοντας ασφάλεια μέσα στο νερό. Επιπλέον με το σωσίβιο κρατάτε μακρυά τον κίνδυνο του πνιγμού.
2.Ξεκινήστε πάντα από μικρή ηλικία. Εισάγετε το σκύλο σας στην ιδέα ήδη από μικρή ηλικία βάζοντάς τον σε κάποια μικρή φουσκωτή πισίνα με γλυκό νερό ή στη θάλασσα -πάντα κοντά σας και υπό την αυστηρή επιτήρησή σας.Έτσι θα αποβάλει το φόβο του για το υγρό στοιχείο και θα θέλει να πλατσουρίζει συνέχεια!

3. Μην μπαίνετε απλά μέσα φωνάζοντάς τον να έρθει. Αν ο σκύλος σας δεν έχει ξαναμπει , τότε μία τέτοια συμπεριφορά από μέρους σας τον αγχώνει και του προκαλεί στρες , καθώς από τη μία θέλει να είναι κοντά σας και από την άλλη φοβάται να μπει μέσα στη θάλασσα. Ακολουθήστε μικρά βηματάκια σε όσο μεγάλη χρονική περίοδο χρειαστεί ώστε ο σκύλος σας να νιώσει άνετα.
4.Οι λιχουδίτσες είναι με το μέρος σας! Χρησιμοποιήστε πάντα θετική επιβράβευση ώστε να κάνετε το σκύλο σας από το απλά να ακουμπήσει το νερό μέχρι να μπει μέσα σε αυτό και εν τέλει να κολυμπήσει. Και ποια είναι η καλύτερη και αποδοτικότερη μέθοδος θετικής επιβράβευσης για κάτι πολύ απαιτητικό; Οι λιχουδίτσες!
5. Σε καμία περίπτωση μη χάνετε την υπομονή σας. ΠΟΤΕ μη θυμώνετε και μη φωνάζετε στο σκύλο σας επειδή δεν κάνει κάτι που φοβάται. Δώστε του χρόνο και χώρο και με επιμονή και υπομονή θα γίνει αυτό που θέλετε. ΟΙ φωνές , τα νεύρα και σε ακραίες περιπτώσεις τα άσχημα τραβήγματα από το σώμα ή το λουρί ΔΕΝ οδηγούν πουθενά παρά σε απέραντη ανασφάλεια αλλά και ρήξη των σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ σας.


Δοκιμάστε τα παραπάνω και δώστε στο σκύλο σας το χρόνο και την υπομονή σας προκειμένου να φτάσετε στο σημείο όπου το μπάνιο στη θάλασσα θα είναι μία αγαπημένη κοινή σας δραστηριότητα!
Από τη Γαρυφάλου Αντωνία, Pet Care & Nutrition Consultant www.pet-astero.gr.

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Ο χειμώνας του μεγάλου θυμού

Νοιάζονται περισσότερο για την τιμή παρά την γεύση του τρόφιμου οι Ευρωπαίοι καταναλωτές

ΔΕΝ…ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ…

Πως να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη

Εκτός πρίζας...

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων