Κέικ λεμόνι με φράουλες

ΥΛΙΚΑ  (για 8-10 μερίδες)
180 γρ. βούτυρο + λίγο ακόμη για τη φόρμα
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
160 γρ. γιαούρτι
2 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
1 κ.σ. (γεμάτη) παπαρουνόσπορος
40 ml χυμός λεμονιού

5 φράουλες, καθαρισμένες από το κοτσάνι τους
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα διαστάσεων 22×13 εκ. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και στη συνέχεια το γιαούρτι, το ξύσμα και τον παπαρουνόσπορο. Αφού ενσωματωθούν, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν, χτυπώντας αρχικά στη χαμηλή και μετά στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ. Προσθέτουμε τον χυμό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αδειάζουμε στη φόρμα και βυθίζουμε στο κέντρο, κατά μήκος του κέικ τις φράουλες ολόκληρες, τη μία δίπλα στην άλλη. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε. www.tovima.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων