Σπιτικά σπανακοτυροπιτάκια

Υλικά

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.τ.σ. φέτα τριμμένη
  • 14 φύλλα κρούστας κομμένα σε λωρίδες
  • 150 γραμ. φέτα τριμμένη
  • 2 φρυγανιές τριμμένες
  • 120 γραμ. λιωμένο βούτυρο επιπλέον
  • 1 κιλό σπανάκι ζεματισμένο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, ζεματάτε το σπανάκι σε ζεστό νερό για 5 λεπτά και μετά το ψιλοκόβετε
  2. Σε ένα μπολ ρίχνετε το σπανάκι, τη φέτα και το αυγό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Βάζετε ανά δύο φύλλα. Αλείφετε πρώτα με βούτυρο ένα φύλλο και βάζετε επάνω το δεύτερο (σκεπάζετε τα υπόλοιπα με βρεγμένη πετσέτα, να μην ξεραθούν).
  4. Χωρίζετε σε 2 λωρίδες το κάθε διπλό φύλλο. Βάζετε μια κουταλιά απ’ τη γέμιση από το σπανάκι στην άκρη του φύλλου.
  5. Διπλώνετε τη μία γωνία διαγώνια προς τα πάνω, να σκεπαστεί η γέμιση σαν τρίγωνο και συνεχίζετε να διπλώνετε ως το τέλος της λωρίδας.
  6. Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφετε τα σπανακοτυροπιτάκια με το υπόλοιπο βούτυρο.
  7. Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε για 20 λεπτά, να ροδίσουν καλά.          www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων