Κριτσίνια με καρότο.Το ιδανικό σνακ

Υλικά
80 ml ελαιόλαδο
50 ml νερό κρύο
1 κ.σ ξύδι
2 καρότα στο λεπτό μέρος του τρίφτη
250 γρ αλεύρι (σκληρό)
¼ κγ αλάτι
1  κ.γ. μπέικιν πάουντερ
προαιρετικά: λίγη γλυκιά πάπρικα


Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υγρά υλικά (το ελαιόλαδο με το νερό και το ξύδι).
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα στερεά υλικά (το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και αν θέλουμε την πάπρικα).
Σιγά – σιγά ρίχνουμε τα στερεά υλικά στα υγρά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τα τριμμένα καρότα – αφού τα έχουμε στραγγίξει.
Η ζύμη μας θα πρέπει να είναι αρκετά ελαστική – χωρίς όμως να κολλάει στα χέρια μας. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο αλεύρι παραπάνω μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τυλίγεται τη ζύμη σε μορφή μπαλοτίνας και την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα.
Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα. Κόβουμε σε λωρίδες πάχους 1 εκ. και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά.
Μόλις τα κριτσίνια σκληρύνουν, είναι έτοιμα.           www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το νέο «πράσινο ξέπλυμα»

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Γύρω από τα 1,60 ευρώ για πρόβειο και 1 στο γίδινο η νέα βάση τιμών

ζώδια Η Αφροδίτη σε εξάγωνο με τον Δία

Διεθνή καριέρα για το ρεβίθι βλέπει μία νέα γεωπόνος

Ρωσικά ΜΜΕ: Τεμπέλα η Ελλάδα «τιμωρεί» τους ρώσους τουρίστες που πάνε στην Τουρκία

Το ζήσαμε κι αυτό...ο Σταύρος Θεοδωράκης ετοίμασε εκπομπή για τον εαυτό του

Στεγαστική κρίση σε εξέλιξη...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων