ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ 2022: ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Περιβάλλοντος επιβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα θα αφορά ψυγεία και κλιματιστικά. Συνεπώς, από την επιδότηση για αγορά ηλεκτρικών συσκευών μένουν εκτός ενεργοβόρες συσκευές όπως οι ηλεκτρικοί φούρνοι.

Μάλιστα, πολλοί καταναλωτές, ανέμεναν πως οι ηλεκτρικοί φούρνοι θα εντάσσονταν στο πρόγραμμα και θα μπορούσαν να τους αντικαταστήσουν με νεότερους και λιγότερο ενεργοβόρους.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, το πρόγραμμα θα αφορά 200.000 νοικοκυριά ενώ προσπάθειες καταβάλλονται από το υπουργείο προκειμένου το «μπάτζετ» να ανέβει στα 100 εκατ. ευρώ. Άλλες πηγές του υπουργείου αναφέρουν πως δεν έχει καταλήξει ακόμα αν θα καθιερωθούν εισοδηματικά κριτήρια για την συμμετοχή των οικιακών καταναλωτών στη συγκεκριμένη επιδότηση. 

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και οι γνώμες που θέλουν το πρόγραμμα ανοιχτό σε όλους τους πολίτες. Στην πραγματικότητα, για πρώτη φορά αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθούν σε ισχύ εισοδηματικά κριτήρια, καθώς, ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος, μιλώντας προ ημερών για το εν λόγω πρόγραμμα τόνιζε πως θα αφορά όλους τους πολίτες. Μάλιστα τόνιζε πως για να είναι δίκαιο, θα υπάρξει μία προτεραιοποίηση για να ωφεληθούν πρώτοι αυτοί που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το συγκεκριμένα πρόγραμμα θα επιδοτεί τη νέα ηλεκτρική συσκευή σε ποσοστό 30-40% ενώ ενώ η δράση πρόκειται να προκηρυχθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους με τις πληροφορίες να θέλουν πιο πιθανή την Άνοιξη.

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων