Τσίζκεϊκ με φιστίκια Αιγίνης

ΥΛΙΚΑ (για 10 – 12 μερίδες)

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ

120 γρ. βούτυρο λιωμένο

1 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου λεμονιού

Για την κρέμα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)

300 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)

Χυμός από 2 λεμόνια

Ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια

10 γρ. ζελατίνες σε φύλλα (τις μουλιάζουμε σε μπόλικο παγωμένο νερό να μαλακώσουν)

Για τη γαρνιτούρα

Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

60 γρ. φιστίκια Αιγίνης (χωρίς τα κελύφη)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα ως εξής: Ψήνουμε στον φούρνο, στους 140°C, τα φιστίκια Αιγίνης για περίπου 8′ και μετά τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια, είτε στο γουδί είτε βάζοντάς τα σε μια σακούλα τροφίμων όπου τα κοπανάμε με έναν πλάστη. Αναμειγνύουμε τα σπασμένα φιστίκια με το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη βάση: Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο, αλλά και το ξύσμα, ώστε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. Τα απλώνουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 20 – 24 εκ. Απλώνουμε καλά το μείγμα, πιέζοντάς το προς τα κάτω, είτε με τα χέρια είτε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, μέχρι να έχουμε μια ενιαία βάση που να είναι παντού ισόπαχη. Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Για την κρέμα, χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί, τον χυμό και το ξύσμα. Βάζουμε 3 κουτ. σούπας ζεστό νερό σε ένα μπολ και ρίχνουμε εκεί τις μουλιασμένες ζελατίνες, αφού τις στύψουμε με τα χέρια, ώστε να στραγγίξουν από το περιττό νερό. Ανακατεύουμε να λιώσουν οι ζελατίνες και αδειάζουμε στο μείγμα της κρέμας, το οποίο συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ. Αφού χτυπηθεί και με τις ζελατίνες, αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου και τη βάζουμε στο ψυγείο για 4 – 6 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Πασπαλίζουμε με τη γαρνιτούρα και σερβίρουμε. www.tovima.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων