Μαραθόριζα: πού ταιριάζει και πού μας ωφελεί...

Είναι γνωστή και ως φινόκιο και μπορεί να αναβαθμίσει τη διατροφή και το πιάτο μας πολύ εύκολα.

Το φινόκιο που διαβάζετε πολύ συχνά σε μενού και ίσως να μην είχατε ψάξει ποτέ τι ακριβώς είναι, είναι η ρίζα του μάραθου

 και πρόκειται για ένα σούπερ τραγανό και αρωματικό λαχανικό που προσφέρεται για πειραματισμούς. Είναι ιδανικό για σαλάτες, ενώ ταιριάζει και σε διάφορα ελληνικά πιάτα, σε ζυμαρικά, φαγητά κατσαρόλας, πίτες, θαλασσινά, ψητά κρέατα κ.ο.κ.

Όπως τα περισσότερα λαχανικά, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ασβέστιο, κάλιο και φυτικές ίνες, οι οποίες λειτουργούν ευεργετικά για το έντερο και τη σιλουέτα και αποτρεπτικά για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Μπορείτε, μάλιστα, να το καταναλώσετε μετά το κυρίως γεύμα για να σας βοηθήσει με την πέψη και να σας καθαρίζει την αναπνοή, ενώ πολλές φορές χρησιμοποιούνται και οι σπόροι του στο φαγητό, για να χαρίσουν άρωμα που θυμίζει γλυκάνισο.                              www.naftemporiki.gr