Πάτρα – Γυναίκα με κοροναϊό πέθανε επειδή έψαχναν τον απινιδωτή

Μια γυναίκα 62 ετών έχασε τη ζωή της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας το βράδυ της Παρασκευής (21.1.2022) εν μέσω πανικού καθώς έψαχναν απινιδωτή ενώ παράλληλα το ρεύμα «έπεφτε» συνέχεια και επιστρατεύονταν γεννήτριες.

Σύμφωνα με το pelop.gr, στα εξωτερικά ιατρεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών το βράδυ της Παρασκευή επικρατούσαν καταστάσεις τρέλας. Με το ρεύμα να «πέφτει» κάθε τρεις και λίγο, μηχανήματα να μην λειτουργούν, τις γεννήτριες να επιστρατεύονται και τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να τρέχουν πανικόβλητοι!

Και μέσα σε όλα αυτά, και ενώ οι συγγενείς ασθενών είχαν μείνει «άφωνοι» με όσα συνέβαιναν, μία γυναίκα μόλις 62 ετών που έπασχε από κοροναϊό και είχε μεταφερθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο… πέθαινε στα χέρια των συγγενών και του γιατρού, καθώς έψαχναν απινιδωτή.

Η γυναίκα έπασχε από κοροναϊό, ήταν σε βαριά κατάσταση, ωστόσο δεν πήγαινε στο νοσοκομείο «για ψυχολογικούς λόγους» όπως διαβεβαίωσε ο γιος της. Εκείνο το απόγευμα δεν άντεχε άλλο και τα παιδιά της κάλεσαν ασθενοφόρο.

Τη μετέφεραν στα εξωτερικά ιατρεία και αποφασίστηκε άμεσα η διασωλήνωσή της. Λόγω του πανικού με το κομμένο ρεύμα δεν τη μετέφεραν σε άλλο χώρο και η διασωλήνωσή της έγινε στον χώρο των εξωτερικών ιατρείων.

Δεν πέρασαν όμως παρά λίγα δευτερόλεπτα και η γυναίκα έπαθε ανακοπή. Οι δικοί της άνθρωποι έβαλαν τις φωνές, προσπαθούσαν να βρουν πού ήταν ο απινιδωτής, όμως εν μέσω της τραγικής αυτής κατάστασης με το ρεύμα να κόβεται και τον πανικό που επικρατούσε, το μηχάνημα δεν… εντοπίστηκε. Οι γιατροί της έκαναν μαλάξεις αλλά μάταια. Η 62χρονη δεν επανήλθε.

Το ασθενοφόρο την παρέλαβε από το σπίτι της στις 17.40 της Παρασκευής και η γυναίκα πέθανε στις 19.30. Τα παιδιά της δεν συσχετίζουν τον θάνατο με τις διακοπές του ρεύματος. Ομως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν η γυναίκα θα είχε επανέλθει στην περίπτωση που όλα λειτουργούσαν φυσιολογικά, υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα, έβρισκαν τον απινιδωτή κ.λπ.