Ένα αλλιώτικο γιουβέτσι

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

4 μάγουλα μοσχαρίσια, 1.300 γρ. περίπου

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

3 καρφιά γαρίφαλο

1 ξυλάκι κανέλας

3 ντομάτες ξεφλουδισμένες (ή μία κονσέρβα ολόκληρη αποφλοιωμένη ντομάτα) στο μούλτι

1 κουτ. γλυκού πελτέ

½ κιλό κριθαράκι μέτριο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ζητάμε από τον χασάπη να μας καθαρίσει 4 μάγουλα μοσχαρίσια.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε, τα «θωρακίζουμε» και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά.

Οταν αρχίσει να μαλακώνει το κρεμμύδι και να γυαλίζει, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον σοτάρουμε μέχρι να σκουρύνει. Προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες (ή την αποφλοιωμένη ντομάτα) περασμένες στο μούλτι να πάρουν κι αυτές μια βράση.

Σε μια γάστρα, βάζουμε τα μάγουλα και τα σκεπάζουμε με τη σάλτσα ντομάτας που έχουμε ετοιμάσει.

Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 2,5 ώρες.

Ανοίγουμε τη γάστρα και προσθέτουμε το κριθαράκι μαζί με 2,5 ποτήρια του νερού ζεστό νερό και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170°C για να ψηθεί το κριθαράκι. Θα χρειαστεί περίπου 20′-25′. Ελέγχουμε συχνά και αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.     https://www.tovima.gr/

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

ζώδια Ερμής στην Παρθένο από 4 Αυγούστου

Με αξίωση για 1,80 στο πρόβειο οι διαβουλεύσεις κτηνοτρόφων

Πεθαίνοντας μόνοι στην Κυψέλη. Οχι, δεν αντέχεται αυτή η τραγωδία...

ΔΝΤ σε ΕΕ: Μετακυλίστε το κόστος στους πολίτες για να κάνουν οι ίδιοι εξοικονόμηση ενέργειας

Σπιτικό προφιτερόλ

Έφτιαξαν πάρκινγκ για αποσκευές στα Χανιά

Το ξέφρενο πάρτι ξανάρχισε...

Θεσσαλονίκη: Άνδρας παραβίασε Stop και στη συνέχεια… χαστούκισε γυναίκα στη μέση του δρόμου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων