Υλικά
- 600 γρ. μικρές γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 400 γρ. καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 3 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ. γλ. κανέλα
- Αλάτι και πιπέρι
- Θυμάρι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1Τοποθετήστε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε αρκετό νερό για να τα καλύψει και αφήστε τα να βράσουν. Προσθέστε 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες και τα καρότα, για περίπου 15 με 20 λεπτά.Βήμα 2Σουρώστε και επιστρέψτε τα λαχανικά στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για 2 λεπτά.Βήμα 3Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το γάλα αμυγδάλου, το βούτυρο, την κανέλα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Βήμα 4Σερβίρετε πασπαλίζοντας με θυμάρι. www.newsbeast.gr/