Πουρές γλυκοπατάτας

Υλικά

  • 600 γρ. μικρές γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 400 γρ. καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 3 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Θυμάρι, για το σερβίρισμα                           

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Τοποθετήστε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε αρκετό νερό για να τα καλύψει και αφήστε τα να βράσουν. Προσθέστε 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες και τα καρότα, για περίπου 15 με 20 λεπτά.
    Βήμα 2
    Σουρώστε και επιστρέψτε τα λαχανικά στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για 2 λεπτά.
    Βήμα 3
    Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το γάλα αμυγδάλου, το βούτυρο, την κανέλα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    Βήμα 4
    Σερβίρετε πασπαλίζοντας με θυμάρι.                                                      www.newsbeast.gr/