ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αν ξεχάσεις να επιστρέψεις στην εφορία 4 ευρώ θα πληρώσεις πρόστιμο ..43.000 ευρώ!

Στο πόδι φαίνεται να γράφτηκαν τα πρόστιμα της εφορίας, καθώς από ένα απλό λάθος, μπορεί να έρθουν «τρελά» ποσά.

Διαβάστε ενδεικτικά παραδείγματα για το τι θα πληρώσει μια εταιρία ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας σε περίπτωση που κάνει ένα μικρό λάθος ακόμα και της τάξης των 4 ευρώ!

Παράδειγμα πρώτο:

Αν μια επιχείρηση κατά λάθος δεν παρακρατήσει και δεν αποδώσει κάθε μήνα στο Δημόσιο το ποσό των 4 ευρώ ( αν γίνει λάθος και αντί για παρακράτηση φόρου 100 ευρώ, παρακρατεί και αποδίδει 96 ευρώ λόγω σφάλματος στο μηχανογραφικό πρόγραμμα μισθοδοσίας) τότε σε ένα χρόνο θα πρέπει να καταβάλλει για πρόστιμα το ποσό των 43.055,68 ευρώ!

Αυτό ειπώθηκε στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματικών για τις αλλαγές που φέρνει ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών!

Παράδειγμα δεύτερο:

Εταιρεία με διπλογραφικά βιβλία η οποία πρέπει για την περίοδο Μαρτίου 2014 να υποβάλλει έως τις 20 Απριλίου δήλωση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών ύψους 9.200 ευρώ. Αν η δήλωση αντί για τις 20 υποβληθεί στις 29 Απριλίου μόνο για πρόστιμα – πέραν του φόρου των 9.200 ευρώ- θα πρέπει να πληρώσει 2.500 ευρώ για εκπρόθεσμη υποβολή αλλά και 9.200 ευρώ καθώς προβλέπεται και διπλασιασμός του οφειλόμενου φόρου. Έτσι η αρχική οφειλή των 9.200 ευρώ μαζί με τα πρόστιμα των 11.700 ευρώ, φτάνει στα 20.900 ευρώ.

Σύμφωνα πάντως, με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών, ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης θα ανακοινώσει σημαντικές αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας, μετά τις έντονες αντιδράσεις και των φοροτεχνικών.http://olympia.gr