Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης της ΕΜΥ-Χιονοπτώσεις στα ορεινά

Ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής
χώρας θα σημειωθούν αύριο Τρίτη, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.
Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τις πρωινές ώρες και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά:
Αύριο Τρίτη βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες θα συνοδεύονται από τοπικά θυελλώδεις ανέμους προβλέπονται από τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν κυρίως την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου από τα 400 μετρά) της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της Μακεδονίας.
Την Τέταρτη από τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα σταδιακά θα ασθενήσουν. Μέχρι τις μεσημεριανές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας καθώς και πιο πεδινές περιοχές της Θράκης.