Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτά είναι τα νέα κόμματα των ευρωεκλογών

Στη μάχη των ευρωεκλογών ρίχνονται νέοι πολιτικοί σχηματισμοί που θέλουν να κερδίσουν ένα
κομμάτι από την πίτα του ευρωσκεπτικισμού. Τα περισσότερα από αυτά επιδιώκουν την στρατηγική εκμετάλλευση της αμφισβήτησης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, της ρευστότητας του ενιαίου νομίσματος αλλά κυρίως της αποστροφής που δείχνει μερίδα των ψηφοφόρων στις πολιτικές λιτότητας που έχει εγκαθιδρύσει ο Βορράς στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Όσοι ξέφυγαν από την Κίνηση των 58, διαμορφώνουν ένα πρόγραμμα ραγδαίων μεταρρυθμίσεων και υπόσχονται ανανεωτικές πολιτικές μακριά από τον λαϊκισμό.
«Σχέδιο Β’»

Την υλοποίηση ενός εναλλακτικού σχεδίου που θα βγάλει την Ελλάδα από τη «βάσανο» του ευρώ, προτείνει το νεοσυσταθέν κόμμα του Αλέκου Αλαβάνου που θα λάβει το βάπτισμα του πυρός στις επερχόμενες εκλογές. Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, επιδιώκει να παράσχει πολιτική στέγη στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θεωρούν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αστικοποιήθηκε» και ασπάστηκε την ιδέα του ευρωμονόδρομου. Αυτοχαρακτηρίζεται ακόμη και ως «λύση ανάγκης» για τους δυσαρεστημένους του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων. Αρχή του κόμματος είναι ότι, όπως κάθε κυβέρνηση της ευρωζώνης, έτσι και η ελληνική επιβάλλεται από τις εξελίξεις να καταρτίσει ένα κοστολογημένο σχέδιο εξόδου από το κοινό νόμισμα, ελέγχοντας έτσι τις επιπτώσεις που θα είχε μια άτακτη χρεοκοπία με απόφαση των δανειστών. Το όχημα που θα οδηγήσει στις όποιες αποφάσεις, σύμφωνα με τον κ.Αλαβάνο, είναι ένα δημοψήφισμα με ερώτημα τι άλλο; Ευρώ ή Δραχμή...

«Δραχμή 5 Αστέρων»
«Θυμήσου πως ζούσαμε με τη δραχμή και πως ζούμε με το ευρώ». Με αυτή την παρότρυνση, το κόμμα που ίδρυσε ο Θόδωρος Κατσανέβας καλεί τον επίδοξο ψηφοφόρο να ανακαλέσει στη μνήμη του, τις ξεχασμένες «καλές εποχές» πριν από το μνημόνιο και τα δεινά που έφερε κατά πολλούς η είσοδός την Ελλάδας στην Νομισματική Ένωση. Πέντε είναι οι βασικές θέσεις: ανατροπή του Μνημονίου, επιστροφή στη δραχμή, αυτοδύναμη ανάπτυξη, εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη. Πατώντας στα χνάρια του Μπέπε Γκρίλο και του ιταλικού Κινήματος Πέντε Αστέρων, εμφανίζεται ως αντισυστημική δύναμη και καλεί τους «πατριώτες της δραχμής» να οργανωθούν πολιτικά, να μην ενημερώνονται από «τα κανάλια της διαπλοκής και του ψέματος» και να μην ψηφίσουν τους «ευρωραγιάδες». Το αποτέλεσμα των εκλογών θα δείξει αν η Δραχμή ή Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων θα είναι... διάττων αστέρας όπως ο Ιταλός κωμικός, από τον οποίο εμπνεύστηκε τον τίτλο του.

«Πυρίκαυστος Ελλάδα»
Ο διανοούμενος Κώστας Ζουράρις αποφάσισε να κατέβει στις ευρωεκλογές του 2014 με θέσεις που χαρακτηρίζονται από πολλούς ως ακραίες. «Στόχος μας είναι η κατάληψη της εξουσίας. Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι γελοίο» δηλώνει ο αμφιλεγόμενος πολιτειολόγος και συγγραφέας ως επίτιμος πρόεδρος του κόμματος «Πυρίκαυστος Ελλάδα». Η κίνηση αυτή αντιμετωπίστηκε από ορισμένους ως ευκαιρία να «σπάσει πλάκα» ο καθηγητής πρώην πολιτευτής του ΚΚΕ. Σε μια χώρα που έχει καεί από τη φωτιά της τρόικας και έχει σκληρύνει σαν τούβλο(όπως μαρτυρά το όνομά του κινήματος), ο κ.Ζουράρις φιλοδοξεί το κόμμα του να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα. Τα χρέη του πάντως τα πληρώνει, αφού κατέβαλε ένα ελάχιστο ποσό για το ένσημο που χρειαζόταν στην αίτηση συμμετοχής στις εκλογές που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο.

Το «Νέο Κόμμα»
Ο μετριοπαθής παίκτης του παιχνιδιού είναι το Νέο Κόμμα που επιδιώκει να αποτελέσει την ήρεμη δύναμη, «της αλλαγής και όχι του λαϊκισμού». Η ιδρυτική ομάδα του κόμματος που αποτελείται από τον καθηγητή Νομικής Παύλο Ελευθεριάδη, τον οικονομικό αναλυτή Ανδρέα Κούτρα, τον σκηνοθέτη και παραγωγό Γιάννη Κουτσομύτη, στελέχη τραπεζών και της δημόσιας διοίκησης. Στις φλέβες του Νέου Κόμματος ρέει ο «ιός» των μεταρρυθμίσεων και όπως λένε τα μέλη του θέλουν να αλλάξουν ριζικά τα ρουσφέτια, τους χαριστικούς διορισμούς και τις πελατειακές ομάδες που έφτιαξαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ούτε συζήτηση για τον «λαϊκισμό» του ΣΥΡΙΖΑ που όπως υποστηρίζουν προσπαθεί να ανανεώσει κλασικές παλαιοκομματικές πρακτικές. «Σήμερα, παρά τις σημαντικές βελτιώσεις στα δημόσια οικονομικά που πετύχαμε με τεράστιες θυσίες, η χώρα δεν προχωρά σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε μια χώρα της απομόνωσης, της χρεοκοπίας και του λαϊκισμού» τόνισαν στην εκδήλωση παρουσίασης του κόμματος και υπόσχονται δημόσια χρηματοδότηση της Υγείας, Περιφερειακά Πρότυπα Σχολεία, Διεθνή Διαγωνισμό για τις Ραδιοτηλεοπτικές Συχνότητες και επιτελική Δημόσια Διοίκηση. Στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 θα διαμορφώσουν τις πολιτικές θέσεις και το καταστατικό του κόμματος.
Πηγή: real.gr

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

SOCIAL MEDIA POSTS

Αναλαμβανω την Διαχειριση Social Media εταιρειων και μικρων επιχειρησεων.
I UNDERTAKE THE MANAGEMENT OF SOCIAL MEDIA OF COMPANIES AND SMALL BUSINESSES.


EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM

HELLASTHIVA

  • Μπαρμπούνια γεμιστά - *ΥΛΙΚΑ(για 4 άτομα)* 12 μέτρια μπαρμπούνια, καθαρισμένα (ζητάμε από τον ψαρομανάβη μας να τα καθαρίσει) 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 8 παξιμαδάκια κ...
    Πριν από 6 ώρες

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

H πανδημία εντείνει το δημογραφικό αδιέξοδο της Ελλάδας

Με τους θανάτους να ξεπερνούν τις γεννήσεις, εκατοντάδες χιλιάδες νέους και μορφωμένους να έχουν μεταναστεύσει, απόρροια και της 10ετούς κρίσης, και την Ελλάδα να έχει έναν από τους πιο γηρασμένους πληθυσμούς στην Ευρώπη, κοινός τόπος είναι πως το δημογραφικό αδιέξοδο της χώρας, το οποίο εντάθηκε από την έλευση της πανδημίας, αποτελεί ένα από τα

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Μαΐου για τα ζώδια ανά δεκαήμερα

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Με τον Ερμή και την Αφροδίτη να μετακινούνται στους Διδύμους στις 4/5 και 9/5 αντίστοιχα έχεις την ευκαιρία να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου και να προωθήσεις σημαντικές συμφωνίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Το εμπόριο και οι συναλλαγές σε ευνοεί καθώς σου δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσεις σε συμφωνίες που θα είναι ιδιαίτερα θετικές για εσένα.

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκαν σπάνιοι τάφοι της περιόδου πριν από τα βασίλεια των Φαραώ

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι που εργάζονται στο Δέλτα του Νείλου ανακάλυψαν δεκάδες σπάνιους προδυναστικούς τάφους που ανάγονται στην περίοδο πριν από τα βασίλεια των Φαραώ στην Αίγυπτο πριν από περισσότερα από 5.000 χρόνια.  Ανακάλυψαν επίσης τάφους από την ύστερη περίοδο των Υκσώς (1650 έως 1500 π.Χ.), όταν μετανάστες από τη Δυτική Ασία κατέλαβαν τη χώρα βάζοντας τέλος στο Μέσο Βασίλειο της Αιγύπτου.  

Πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς!

ΥΛΙΚΑ 250 γρ βούτυρο γάλακτος 3 αυγά 1/2 κιλό ζάχαρη 250 γρ γάλα 1/2 φακελάκι αμμωνία ξύσμα 1 λεμονιού 3 βανίλιες 250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Η χειραγώγηση της ενημέρωσης...

Γεννήθηκε και γέννησε προσδοκίες για μια νέα εποχή στην οποία οι πολίτες θα είχαν απεριόριστες δυνατότητες να ελέγχουν την εξουσία, να εκφράζουν απόψεις, να συμμετέχουν στα κοινά, να αντιπαρατίθενται στο...

Πασχαλινά κουλουράκια με βανίλια και πορτοκάλι

Υλικά 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο ανάλατο 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη 2 αβγά 1/4 φλ. τσαγιού γάλα 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 αβγό χτυπημένο με 1 κ. σ. νερό Σπόρους σουσαμιού για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)  

Τουρισμος Ξενοδοχεία: «Καμπανάκι» για ρευστότητα και μηδενικές κρατήσεις

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη ρευστότητα χτυπούν οι ξενοδόχοι πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν στις 14 Μαίου σημειώνοντας πως τους μήνες της πανδημίας τα έσοδά τους προέρχονται από τις επιστρεπτέες επιστροφές. Από το Νοέμβριο, οπότε τέθηκαν εκ νέου σε ισχύ τα μέτρα για την καταπολέμηση της Covid, τα ξενοδοχεία δεν υποχρεώθηκαν να κλείσουν, όπως έγινε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όμως η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων κράτησε τις μονάδες συνεχούς λειτουργίας κλειστές.

Ένας τρόπος που «βαπτίζονται» ελληνικά τα αμύγδαλα Αφγανιστάν

Κάτι τρέχει με το ελληνικό αμύγδαλο, καθώς, η εγχώρια παραγωγή συνεχώς μειώνεται, κυρίως λόγω των διαδοχικών ετών ζημιάς που καταγράφονται στη συγκεκριμένη καλλιέργεια σε πολλές περιοχές εξαιτίας παγετού και δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ την ίδια στιγμή οι ποσότητες που φθάνουν στην αγορά συνοδευόμενες μάλιστα από παραστατικά «εγχώριας παραγωγής» δείχνουν πολλαπλάσιες αυτών που δικαιολογούνται από τα πραγματικά δεδομένα.