Δεν φταίει ο λαός, φταίμε εμείς που είμαστε ανίκανοι.

Οι περισσότεροι από εμάς, τουλάχιστον εδώ μέσα στο διαδίκτυο, καθόμαστε πάνω στα PC και βασανίζουμε τα πλήκτρα, ασκώντας ανέξοδη κριτική και κατηγορώντας το λαό ότι κάθεται στον καναπέ του και δεν ξεσηκώνεται. Όμως καλό θα ήταν να κοιτάξουμε λίγο τους εαυτούς μας στον καθρέπτη. Τότε ίσως αντιληφθούμε πως, δεν είναι ο λαός εκείνος που φταίει, αλλά είναι η ανικανότητα όσων εξ ημών τον κατηγορούμε.
Ο λαός είναι εκεί έξω, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και περιμένει...
να ακούσει και να δει κάτι ελπιδοφόρο. Κάτι που θα του δώσει όραμα και θα μπορέσει να τον οργανώσει σε μία δύναμη πολιτικής ανατροπής. Ο λαός είναι ήδη επαναστατημένος στα όρια μιας άλογης έκρηξης. Ο λαός ήδη εξαθλιώνεται οικονομικά, αυτοκτονεί ή καίγεται καθημερινά μέσα στα ίδια του τα σπίτια. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ο λαός.
Το πραγματικό πρόβλημα είμαστε όλοι εμείς, που παρότι βλέπουμε τι πρέπει να γίνει, εντούτοις δεν μπορούμε να συγκροτήσουμε μια αξιόπιστη ομάδα, ένα αξιόπιστο πολιτικό κίνημα, το οποίο θα προτείνει ένα νέο αφήγημα και θα παρουσιάσει μια δυναμική οργανωτική δομή. Ένα νέο πολιτικό κίνημα που θα καταφέρει να απαγκιστρώσει και να απελευθερώσει το λαό από τα νύχια του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικοοικονομικού συστήματος.
Ποιος λοιπόν θα φταίει αν στις επόμενες εκλογές, ο λαός ξαναψηφίσει τα κόμματα του πολιτικού συστήματος και όχι τα δεκάδες αποκόμματα που θα καταγραφούν για μια μέρα στα αρχεία του υπουργείου Εσωτερικών;; Θα φταίει ο λαός ή τα πολυδιασπασμένα και μοναχικά αποκόμματα που δεν μπόρεσαν να τον πλησιάσουν και να τον εμπνεύσουν;;; http://hassapis-peter.blogspot.gr/2014/01/blog-post_3512.html