O Economist προβλέπει κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα.

Καθώς η Ελλάδα διανύει το έβδομο συνεχές έτος ύφεσης, βρίσκεται στις χώρες με τον υψηλότερο κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης εκτιμά ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού The Economist Ντάνιελ Φράνκλιν. Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας εξαντλούνται λόγω της συνεχιζόμενης λιτότητας προειδοποίησαν οι πρόεδροι του ΕΒΕΑ και του ΣΕΛΠΕ.
Ο Ντάνιελ Φράνκλιν προέβλεψε ότι το 2014...
τα καλά οικονομικά νέα θα έρθουν από τη Δύση, με τις χώρες του G4 να συνδράμουν το παγκόσμιο πραγματικό ΑΕΠ κατά 544 δισ. δολ. και ότι η ελίτ των επιτυχημένων επιχειρηματιών στον τομέα της τεχνολογίας θα διαδεχθεί τα "golden boys" των τραπεζών στο παγκόσμιο οικονομικό προσκήνιο.
Στην κορυφή της κατάταξης με βάση την ταχύτητα οικονομικής ανάπτυξης ο διευθυντής σύνταξης του Economist τοποθετεί χώρες όπως το Νότιο Σουδάν και η Μογγολία ενώ εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ, η ΕΕ αλλά και η Κίνα, θα έχουν σκυμμένο το κεφάλι στα εσωτερικά μέτωπα εν μέσω πολιτικής αστάθειας που θα απορρέει από τις οικονομικές δυσκολίες.
Αναλύοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ελλάδα εισέρχεται στο 2014, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) Αντώνης Μακρής, μίλησαν για εξαντλούμενες αντοχές της ελληνικής κοινωνίας λόγω των επιπτώσεων της συνεχιζόμενης λιτότητας και της ύφεσης της οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασαν την άποψη ότι οι εταίροι της Ελλάδας, οι οποίοι καθορίζουν τους όρους του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, θα πρέπει να επιδείξουν μεγαλύτερη κατανόηση προς αυτή την κατεύθυνση. Εκτίμησαν δε ότι έως σήμερα το μεγαλύτερο βάρος έχει σηκώσει ο ιδιωτικός τομέας σε αντίθεση με τον δημόσιο.
Πηγή:  enet.gr