ΝΥΤ: Μετά την κρίση, οι Έλληνες πειραματίζονται με ένα νέο είδος οικονομίας.

Στις προσπάθειες πολλών Ελλήνων να πειραματιστούν με ένα νέο είδος οικονομίας, αναπροσδιορίζοντας τους όρους του εμπορίου προκειμένου να διασώσουν τις επιχειρήσεις τους, αναφέρεται εκτενές δημοσίευμα των «New York Times», υπό τον τίτλο «μετά την κρίση οι Έλληνες εργάζονται για την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας».
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι το υπάρχον σύστημα της αγοράς στην Ελλάδα έχει διαλυθεί, θύμα της...
ενδημικής διαφθοράς, της δημοσιονομικής κακοδιαχείρισης από το κράτος και των απαιτήσεων των παγκόσμιων αγορών. Επομένως, οι πειραματικές προσπάθειες επιχειρηματιών σε όλη την Ελλάδα να παρακάμψουν τους μεσάζοντες και να πουλήσουν απευθείας στους καταναλωτές, μολονότι δεν αποτελούν μακροπρόθεσμες λύσεις, αντιπροσωπεύουν την τελευταία προσπάθεια αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.
Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται ότι οι επιθέσεις κατά του καπιταλισμού δεν είναι καινούριες στην Ελλάδα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ, ένας συνασπισμός ακροαριστερών δυνάμεων, αποτελεί σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το πιο δημοφιλές κόμμα στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο πρόεδρός του μάλιστα διακοσμεί το γραφείο του με πορτραίτο του Τσε Γκεβάρα. Εντούτοις, αναφέρουν οι ΝΥΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και πολλά αριστερά κόμματα σε όλη την Ευρώπη έχουν μεγάλη δυσκολία να συνδυάσουν την οξεία κριτική των νεοφιλελεύθερων οικονομιών με τη λήψη δράσης που θα ελαφρύνει την οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της ανεργίας του 27%.
Πηγή:  news247.gr