«Υποστηρίζοντας το Δίκαιο ενάντια στους άδικους»...Οπαδοί από 13 ομάδες ζητούν την απελευθέρωση της Ηριάννας...

Οι οπαδοί των συνδέσμων από 13 ομάδες και οι Radical Fans United, που είναι ανοιχτή πρωτοβουλία οπαδών από διάφορες ομάδες ζητούν με κείμενο τους την...

άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή.

Οι σύνδεσμοι οπαδών αναφέρουν ότι εμπνεύστηκαν από την κίνηση «των εν ενεργεία και πρώην αθλητών, που ξεπέρασαν τα όρια που βάζουν τα χρώματα της φανέλας του εκάστοτε συλλόγου, ενώνουμε τις φωνές μας υποστηρίζοντας το Δίκαιο ενάντια στους άδικους».

Δείτε το κείμενο που υπογράφουν:

«Άμεση Απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή

Εμείς οι οπαδοί, έχοντας το αρνητικό προνόμιο της άμεσης βιωματικής εμπειρίας, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις κακομεταχειρίσεις του δικαστικού συστήματος και του εκτελεστικού του βραχίονα, δηλαδή της αστυνομίας.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια γίναμε μάρτυρες εξωφρενικών περιπτώσεων, όπου παράγοντες του αθλητισμού και της πολιτικής δεχόταν τα χάδια των δικαστών, παρά τα αίσχη που προξενούσαν. Είδαμε υπόδικους για στημένα ματς να βγαίνουν ως δια μαγείας από τις δικογραφίες ή να συνεχίζουν να κατέχουν τη φίλαθλη ιδιότητα και την κυριότητα των πακέτων των μετοχών.

Άλλους -αποδεδειγμένα ένοχους- να βγαίνουν για λόγους υγείας από τη φυλακή και να αναλαμβάνουν τα ηνία ομάδων ή ακόμα και δήμων. Παρακολουθήσαμε να εισβάλουν σε αποδυτήρια ή αγωνιστικά τερέν με όπλα και φουσκωτούς και κανείς να μην τους ακουμπάει.

Είδαμε να βιαιοπραγούν και να ασχημονούν κατά οπαδών, δημοσιογράφων, άλλων παραγόντων και αθλητών –ακόμα και της ομάδας τους- και δεν κουνήθηκε φίλο. Διάφορους να εμπλέκονται στα πιο μεγάλα σκάνδαλα λαθρεμπορίας και ναρκωτικών, κι εν τούτοις κανένας εισαγγελέας να μη τους διώκει.

Από την άλλη, είδαμε οπαδούς να καταλήγουν στη φυλακή για ψύλλου πήδημα, μιας και ο αντισυνταγματικός νόμος Ορφανού μας αφαιρούσε το κατοχυρωμένο δικαίωμα της αναστολής. Άλλη φυλακίστηκε για βλασφημία, άλλος για ένα πανό, άλλος γιατί πάτησε το χορτάρι, άλλος γιατί άναψε ένα καπνογόνο, σαν και αυτά που ανάβουν σε κάθε προεκλογική συγκέντρωση.

Μας στέρησαν το δικαίωμα στην εκδρομή, εξαιρώντας μας από το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης. Μας αντιμετώπισαν ως εκ προοιμίου δράστες εγκληματικών πράξεων, αφαιρώντας μας το τεκμήριο της αθωότητας. Τσαλαπατώντας βασικές κατακτήσεις τους νομικού πολιτισμού, μας λοιδόρησαν, μας «εγκληματοποίησαν», μας φακέλωσαν, μας κατέστειλαν.

Εμπνεόμενοι από τη στάση των εν ενεργεία και πρώην αθλητών, που ξεπέρασαν τα όρια που βάζουν τα χρώματα της φανέλας του εκάστοτε συλλόγου, ενώνουμε τις φωνές μας υποστηρίζοντας το Δίκαιο ενάντια στους άδικους. Αυτό το Δίκαιο που καταλαβαίνουν οι απλοί άνθρωποι.

Να πάρουμε πίσω την Ηριάννα και τον Περικλή.

Χωρίς χρονοτριβές!»

Οι υπογράφοντες (αλφαβητικά)

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΥΡΑ 10- Ηρακλής
Σ.Φ. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΓΝΗΣΙΑ ΘΥΡΑ 1- Λεβαδειακός
Σ.Φ. ΠΑΝΘΗΡΕΣ 1983- Πανιώνιος
BASSO RANGO ULTRAS- Απόλλων Αθηνών
BLOG.1925.GR- Ολυμπιακός
BLUE ANGELS- Νίκη Βόλου
CHE GUEVARA CLUB- Πανσερρα’ι’κός
GREEN GHETTO CLUB- Αγροτικός Αστέρας
MALAVETAS- Ολυμπιακός Βόλου
NAVAJO ANTIFA- Παναχα’ι’κή
ORIGINAL 21 PERISTERI CLUB 1987- A.E.K.
RADICAL FANS UNITED
RED BOYS CLUB- Πανηλειακός
ULTRAS GATE 3- Αναγέννηση Καρδίτσας.
ΠΕΤΑΛΟ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΟ- Οπαδική ραδιοφωνική εκπομπή... http://nonews-news.blogspot.gr